Οι πιο πρόσφατες απαιτήσεις εισόδου της Ταϊλάνδης από την Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης:

Οι ακόλουθοι κανόνες θα ισχύουν από την 1η Μαΐου 2022, με συγκεκριμένες απαιτήσεις για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους/μη πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από όλες τις χώρες/περιοχές με προγραμματισμένες αφίξεις από αυτήν την ημερομηνία.

Προϋποθέσεις άφιξης

Εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν τα ακόλουθα έγγραφα για την είσοδο στην Ταϊλάνδη:

  • Ένα έγκυρο διαβατήριο, ένα πάσο Ταϊλάνδης (μέσω https://tp.consular.go.th/), ή μια κάρτα συνόρων για αφίξεις μέσω συνοριακών σημείων ελέγχου.
  • Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με κάλυψη τουλάχιστον 10,000 $ ΗΠΑ. Οι Ταϊλανδοί και οι αλλοδαποί ομογενείς υπό την εθνική κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης της Ταϊλάνδης εξαιρούνται από αυτήν την απαίτηση.
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID-19
    • Κάθε άτομο ηλικίας 18 ετών και άνω πρέπει να έχει εμβολιαστεί πλήρως για τον COVID-19 με εγκεκριμένο εμβόλιο τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη.
    • Οι ταξιδιώτες ηλικίας 5-17 ετών που ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη ασυνόδευτοι πρέπει να εμβολιαστούν με τουλάχιστον 1 δόση εγκεκριμένου εμβολίου τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη. Όσοι ταξιδεύουν με γονείς εξαιρούνται από αυτή την απαίτηση.
    • Οι ταξιδιώτες με ιστορικό μόλυνσης από COVID-19 που έχουν λάβει τουλάχιστον 1 δόση εγκεκριμένου εμβολίου μετά τη μόλυνση πρέπει να έχουν ιατρικό πιστοποιητικό ανάρρωσης από τον COVID-19.

Μη εμβολιασμένοι / μη πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν τα ακόλουθα έγγραφα για την είσοδο στην Ταϊλάνδη:

  • Ένα έγκυρο διαβατήριο, ένα πάσο Ταϊλάνδης (μέσω https://tp.consular.go.th/), ή μια κάρτα συνόρων για αφίξεις μέσω συνοριακών σημείων ελέγχου.
  • Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με κάλυψη τουλάχιστον 10,000 $ ΗΠΑ. Οι Ταϊλανδοί και οι αλλοδαποί ομογενείς υπό την εθνική κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης της Ταϊλάνδης εξαιρούνται από αυτήν την απαίτηση.
  • Απόδειξη προπληρωμής για καραντίνα 5 διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο/α εγκεκριμένα από την κυβέρνηση. όπως ξενοδοχείο SHA Extra Plus (SHA++) ή AQ Accommodation/α, συν απόδειξη προπληρωμής για 1 τεστ RT-PCR COVID-19. Οι Ταϊλανδοί δεν υποχρεούνται να προπληρώσουν για τη δοκιμή.

Η καραντίνα εξαιρείται για τους μη εμβολιασμένους/μη πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που μπορούν να ανεβάσουν την απόδειξη αρνητικού τεστ RT-PCR εντός 72 ωρών από το ταξίδι μέσω του συστήματος Thailand Pass. Η εξαίρεση επεκτείνεται επίσης σε ταξιδιώτες κάτω των 6 ετών που ταξιδεύουν με γονείς.

Απαιτήσεις κατά την άφιξη

Κατά την άφιξή τους στην Ταϊλάνδη, όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο εισόδου, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της θερμοκρασίας του σώματος, και να παρουσιάσουν τα απαιτούμενα έγγραφα στον υπάλληλο Μετανάστευσης/Ελέγχου Υγείας για τη διενέργεια των ελέγχων.

Η εμβολιασμένοι ταξιδιώτες τότε θα επιτρέπεται η είσοδος και είναι ελεύθεροι να πάνε οπουδήποτε στο βασίλειο. *Για αφίξεις από ξηρά με χρήση συνοριακής κάρτας, θα τους επιτρέπεται η διαμονή όχι μεγαλύτερη από 3 ημέρες μόνο στις καθορισμένες περιοχές.

Επίσης, μη εμβολιασμένοι / μη πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν ανεβάσει απόδειξη αρνητικής δοκιμής RT-PCR εντός 72 ωρών από το ταξίδι μέσω του συστήματος Thailand Pass θα επιτρέπεται η είσοδος και θα είναι ελεύθεροι να πάνε οπουδήποτε στο βασίλειο.

Σε διαφορετική περίπτωση, μη εμβολιασμένοι / μη πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να προχωρήσουν σε καραντίνα για 5 ημέρες. Το ταξίδι στο κατάλυμα που έχει προκρατηθεί πρέπει να γίνει με προκαθορισμένο όχημα σε σφραγισμένη διαδρομή μέσα σε χρόνο ταξιδιού που δεν υπερβαίνει τις 5 ώρες. Στη συνέχεια, πρέπει να υποβληθούν σε εξέταση RT-PCR τις ημέρες 4-5. Οι ταξιδιώτες κάτω των 5 ετών, που ταξιδεύουν με τους γονείς τους και περνούν μαζί την καραντίνα, μπορούν να κάνουν τεστ σάλιου. Οι ταξιδιώτες των οποίων το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό θα επιτρέπεται να πάνε οπουδήποτε στο βασίλειο, ενώ εκείνοι των οποίων το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό θα παραπεμφθούν για κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και τα έξοδα πρέπει να καλύπτονται από την απαιτούμενη ασφάλιση / δικά τους έξοδα για ξένους ταξιδιώτες ή εθνική κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης για Ταϊλανδούς και δικαιούχους αλλοδαπούς ομογενείς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής

Ενώ βρίσκονται στην Ταϊλάνδη, τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι μη εμβολιασμένοι / μη πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες συνιστάται να ακολουθούν αυστηρά τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας. Οι ταξιδιώτες που παρουσιάζουν συμπτώματα τύπου COVID θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις. Εάν το τεστ είναι θετικό, πρέπει να λάβουν την κατάλληλη ιατρική θεραπεία.

Ευχόμαστε σε όλους τους επισκέπτες απολαυστικές, ασφαλείς και ικανοποιητικές διακοπές στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια αυτής της συναρπαστικής περιόδου κατά την οποία μπορούμε να υποδεχτούμε ξανά ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/