Η Ταϊλάνδη κατέγραψε 17.5 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες, η Κίνα παραμένει η κορυφαία χώρα

Εθνική -

Σύμφωνα με την έκθεση της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, περισσότεροι από 17.5 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες επισκέφτηκαν την Ταϊλάνδη κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2024, δημιουργώντας έσοδα 825 δισεκατομμυρίων μπατ από τις δαπάνες τους.

Οι πέντε πρώτες χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών είναι η Κίνα, η Μαλαισία, η Ινδία, η Νότια Κορέα και η Ρωσία.

Παρά τη θετική ανάκαμψη στον αριθμό των τουριστών, η κυβέρνηση ανέφερε ότι μια βασική πρόκληση για τον τουρισμό της Ταϊλάνδης παραμένει το γεγονός ότι οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες εξακολουθούν να τείνουν να επισκέπτονται μόνο μεγάλες τουριστικές πόλεις, όπως η Μπανγκόκ, το Τσονμπούρι και το Πουκέτ, με πάνω από 49% των τουριστών ταξιδεύοντας σε αυτές τις τρεις επαρχίες.

Εν τω μεταξύ, η Krungsri Research διατήρησε την πρόβλεψή της για τον συνολικό αριθμό ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη το 2024 στα 35.6 εκατομμύρια. Αυτό έπεται της αύξησης 22.3% τον Ιούνιο, όπου σημειώθηκαν συνολικά 2.74 εκατομμύρια τουρίστες.

Η Krungsri Research δήλωσε ότι ο τουριστικός τομέας εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη της Ταϊλάνδης. Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των διεθνών τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα αντιπροσώπευε το 88.5% της ίδιας περιόδου του 2019 (πριν από την πανδημία COVID-19).

Τα έσοδα 825 δισεκατομμυρίων μπατ από τις διεθνείς τουριστικές δαπάνες είναι περίπου το 91% της ίδιας περιόδου του 2019. Η έρευνα Krungsri σημείωσε ότι πρόκειται για σημαντική βελτίωση από το 2023, όπου τα έσοδα από τον τουρισμό ήταν περίπου 63% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Εγγραφή
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.