Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης απευθύνεται στην ανακατάταξη της κάνναβης εν μέσω δημόσιας διαμαρτυρίας

Εθνική -

Στις 9 Ιουλίου 2024, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Somsak Thepsuthin αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη διαμάχη γύρω από την αναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού τύπου 5 από την Επιτροπή Ελέγχου Ναρκωτικών του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας.

Η πρόταση βρίσκεται τώρα στο Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών (NCB) για επανεξέταση, που αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα. Εάν εγκριθεί, η διαδικασία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία παράγωγου δικαίου και υπουργικών κανονισμών, αλλά η δήλωση της κάνναβης ως ναρκωτικού τύπου 5 μπορεί να γίνει απευθείας από τον Υπουργό Δημόσιας Υγείας, είπε ο Somsak.
Ο Somsak τόνισε την επείγουσα ανάγκη λόγω του κύριου νόμου για τα ναρκωτικά, που ισχύει από τις 9 Δεκεμβρίου 2021, ο οποίος επιβάλλει την ολοκλήρωση συμπληρωματικών νόμων εντός δύο ετών, ο οποίος τώρα παρατείνεται έως τις 9 Δεκεμβρίου 2024.
Ανέφερε ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, συμπεριλαμβανομένης της φερόμενης πιθανής μείωσης του IQ και του επίμονου φόβου του κοινού, ως λόγους για την ταχεία δράση.

Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτή η ταξινόμηση δεν είναι μόνιμη και θα μπορούσε να αναθεωρηθεί από μελλοντικές κυβερνήσεις ή νομοθετικές προσπάθειες.
Ο Somsak αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Ταϊλανδικού Δικτύου Κάνναβης ότι η απόφαση επηρεάστηκε από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, υποστηρίζοντας ότι ο στόχος είναι η προστασία της δημόσιας ευημερίας. Αναγνώρισε την ανάγκη για προσβάσιμη φαρμακευτική κάνναβη, αλλά τόνισε την προσεκτική ρύθμιση.

Διαβάστε για τη συνεχιζόμενη διαμαρτυρία από το Ταϊλανδικό Δίκτυο Κάνναβης που προτείνει μια έρευνα τεσσάρων σημείων για τη νομοθεσία για την κάνναβη εν μέσω κυβερνητικής αντιπολίτευσης.
Ο Somsak διαβεβαίωσε επίσης ότι η αναταξινόμηση δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις επιχειρήσεις ή τα άτομα που είχαν προηγουμένως απαλλαγεί από χρεώσεις που σχετίζονται με την κάνναβη. Θα προστατεύονταν σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους εάν δήλωναν την πρόθεσή τους και είχαν νόμιμη άδεια.
Απευθυνόμενος στα αιτήματα των διαδηλωτών για σαφήνεια, ο Σομσάκ επανέλαβε ότι το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας είχε κοινοποιήσει πραγματικές πληροφορίες και παρείχε κατευθυντήριες γραμμές. Τόνισε ότι η ΕθνΚΤ θα είναι το κατάλληλο κανάλι για τυχόν περαιτέρω έρευνες.

Διαβάστε το τελευταίο μας άρθρο σχετικά με την Ταϊλάνδη που προωθεί τον επαναχαρακτηρισμό της κάνναβης ως παράνομου ναρκωτικού μετά από συνεδρίαση του Υπουργείου.

Διαβάστε το τελευταίο μας άρθρο σχετικά με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Anutin Charnvirakul που αμφισβητεί τις νομικές επιπτώσεις της επαναταξινόμησης της κάνναβης και ζητά διευκρίνιση.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.