Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin δεσμεύεται να αναβαθμίσει τα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα

Εθνική -

Στις 7 Ιουλίου 2024, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Chai Watcharong ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin έχει δεσμευτεί να βελτιώσει τα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Στόχος είναι να ανυψωθούν τα πρότυπα υπηρεσιών και η αεροπορική ασφάλεια σε διεθνές επίπεδο, ωθώντας την αεροπορική βιομηχανία της Ταϊλάνδης να γίνει ο περιφερειακός κόμβος αερομεταφορών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών Suriya Juangroongruangkit πρωτοστατεί στις προσπάθειες για την εκπλήρωση των προτύπων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) των Ηνωμένων Πολιτειών, ενισχύοντας την αεροπορική ασφάλεια και επεκτείνοντας τα δρομολόγια πτήσεων προς τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Η Suriya στοχεύει να τοποθετήσει την Ταϊλάνδη ως περιφερειακό αεροπορικό κόμβο. Το αεροδρόμιο Suvarnabhumi έχει καταταχθεί μεταξύ των κορυφαίων 58 αεροδρομίων παγκοσμίως για το 2024, ανεβαίνοντας από την 68η θέση το 2023. Εν τω μεταξύ, το αεροδρόμιο Don Mueang συγκαταλέγεται στα 10 καλύτερα τερματικά αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους παγκοσμίως.

Επιπλέον, το αεροδρόμιο Suvarnabhumi επεκτείνεται για να προσθέσει 81,000 τετραγωνικά μέτρα για διαμονή επιβατών, με έναν τρίτο διάδρομο προσγείωσης που θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο του 2024, αυξάνοντας την ικανότητα πτήσεων σε 94 πτήσεις την ώρα από 68.

Μέχρι το 2029, τα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης στοχεύουν να είναι στα 20 κορυφαία παγκοσμίως, εξυπηρετώντας 170 εκατομμύρια επιβάτες και 1 εκατομμύριο πτήσεις ετησίως. Μέχρι το 2034, ο στόχος είναι 210 εκατομμύρια επιβάτες και 1.2 εκατομμύρια πτήσεις ετησίως.

Από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024, τα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης εξυπηρέτησαν 81.05 εκατομμύρια επιβάτες, ανακτώντας το 83.4% της κίνησης σε σύγκριση με το 2019, πριν από την πανδημία COVID-19.

Αυτό περιλαμβάνει 48.95 εκατομμύρια διεθνείς και 32.09 εκατομμύρια επιβάτες εσωτερικού, με συνολικά 490,970 πτήσεις, με ανάκαμψη 80.9% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.