Η μεγάλη, σπάνια φάλαινα του Μπράιντ πεθαίνει στα ανοιχτά του νησιού Σαμούι

Surat Thani -

Μια τεράστια, σπάνια φάλαινα του Bryde πέθανε στα ανοιχτά του νησιού Samui στο Surat Thani.

Ο αξιωματικός του Εθνικού Πάρκου Mu Ko Angthong είπε στο Phuket Express ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο ειδοποιήθηκαν από ντόπιους ότι μια σοβαρά τραυματισμένη φάλαινα βρέθηκε κοντά στην ακτή στον κόλπο Song κοντά στο νησί Pha Luai στην υποπεριοχή Ang Thong, Samui. περιοχή.

Έφτασαν στο σημείο που βρίσκεται έξω από την περιοχή του εθνικού πάρκου για να βρουν την αρσενική φάλαινα Bryde. Έχει μήκος 9.8 μέτρα και πλάτος 2.8 μέτρα. Η φάλαινα κηρύχθηκε νεκρή λίγο μετά την εύρεση της. Διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου του.

Η φάλαινα του Bryde είναι ένα σπάνιο έως σχεδόν εξαφανισμένο υδρόβιο θηλαστικό. Η Φάλαινα του Μπράιντ έχει επίσης καταχωρηθεί ως Ζώο Προστατευμένο Ζώο από την Ταϊλάνδη. Η παρουσία μιας Φάλαινας Bryde είναι επίσης δείκτης άφθονων θαλάσσιων πόρων.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.