Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης παραγγέλνει επείγουσες λύσεις για τις πλημμύρες για το Πουκέτ, ειδικά στην Καμάλα

Πουκέτ-

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin επισκέφθηκε την Kamala, μια πρόσφατα πλημμυρισμένη περιοχή στο Πουκέτ, με εντολή να βελτιωθούν τα μέτρα πρόληψης των πλημμυρών στην περιοχή.

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Στις 30 Ιουνίου 2024, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης Suriya Juangroongruangkit ανακοίνωσε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις τη νύχτα της 29ης Ιουνίου, σε συνδυασμό με ξαφνικές πλημμύρες από τα βουνά, προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες σε πολλές περιοχές στο Πουκέτ.

Συνολικά 740 οικογένειες στο Πουκέτ υποφέρουν από τις πλημμύρες την Κυριακή (30 Ιουνίουth).

Το Γραφείο Εθνικών Υδάτινων Πόρων (ONWR) εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με ισχυρές βροχοπτώσεις και πιθανές ξαφνικές πλημμύρες στο Πουκέτ.

Τώρα για την ενημέρωση:

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin έφτασε στο Thalang την Παρασκευή (5 Ιουλίουth) για παρακολούθηση έργου κατασκευής υπόγειας διάβασης στο Μνημείο Ηρωίδας.

Ο Πρωθυπουργός Srettha επισκέφθηκε πρόσφατα το χωριό Hua Khuan στην Καμάλα, όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρές πλημμύρες που προκαλούνται από έντονες βροχοπτώσεις από την κοντινή ορεινή περιοχή.

Το Τμήμα Ορυκτών Πόρων εντόπισε τη βασική αιτία των πρόσφατων κατολισθήσεων: Το βουνό περιέχει σημαντική ποσότητα πετρωμάτων από γρανίτη, που υπολογίζεται ότι είναι μεταξύ 70 και 100 ετών. Δυστυχώς, αυτοί οι βράχοι δεν μπόρεσαν να αντέξουν τον κατακλυσμό του νερού, με αποτέλεσμα μικρότερα θραύσματα βράχου και άμμο να παρασυρθούν από την ξαφνική πλημμύρα. Κάποιοι ντόπιοι ανέφεραν ότι αυτή είναι η πιο σοβαρή κατολίσθηση που έχουν δει στην περιοχή τα τελευταία 60 χρόνια.

Ως απάντηση στην κρίση, ο πρωθυπουργός Srettha διέταξε επείγουσες λύσεις για τις πλημμύρες. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει να επεκτείνει τους υφιστάμενους «Πλημμυρικούς Δρόμους» ή αποχετεύσεις υδάτων, που αυτή τη στιγμή είναι πολύ μικρές και ρηχές για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη ροή του νερού.

Επιπλέον, η κυβέρνηση στοχεύει στην εξεύρεση μακροπρόθεσμων λύσεων για κατολισθητικές περιοχές υψηλού κινδύνου. Ο Πρωθυπουργός Srettha τόνισε την ανάγκη δημιουργίας «Κέντρου Προειδοποίησης». Με έγκαιρες προειδοποιήσεις, οι κάτοικοι μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα και να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές ακόμα και όταν έρχονται αντιμέτωποι με τη ραγδαία άνοδο της στάθμης του νερού.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.