Το Amazing Food Festival 2024 ανεβάζει τις εμπειρίες γαστρονομικού τουρισμού της Ταϊλάνδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Πουκέτ, 6 Ιούλιος 2024 – Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) φιλοξενεί μια σειρά εκδηλώσεων «Amazing Food Festival 2024» για να τονίσει την ποικιλομορφία της ταϊλανδέζικης γαστρονομικής κουλτούρας και να αναδείξει τη θέση της Ταϊλάνδης ως τουριστικού προορισμού γαστρονομίας παγκόσμιας κλάσης.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Πουκέτ από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου στο κεντρικό Πουκέτ, στο Τσιάνγκ Μάι από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου στο Central Festival Chiang Mai και στο Prachuap Khiri Khan από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου στην παραλία Hua Don, Khao Takiab, Hua Hin.

Πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο, η πρώτη της σειράς θα πραγματοποιηθεί στο Central Phuket με θέμα «Good Food Good Vibes». Η εκδήλωση επαναλαμβάνει μια πληθώρα εμπειριών γαστρονομικού τουρισμού που προσφέρονται πάνω-κάτω στη χώρα, ενώ παρουσιάζει τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά και την διατροφική κουλτούρα της περιοχής.

Την εκδήλωση άνοιξε επίσημα ο Δρ. Phonpoom Vipattipumiprates, υφυπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, μαζί με τον κ. Sophon Suwanrat, Κυβερνήτη της επαρχίας Πουκέτ, και την κα Thapanee Kiatphaibool, Κυβερνήτη του TAT.

Η κ. Thapanee Kiatphaibool, Διοικητής του TAT, είπε «Η εκδήλωση αντικατοπτρίζει το όραμα της κυβέρνησης «Ignite Tourism Thailand», το οποίο περιλαμβάνει διάφορες προσεγγίσεις για την καθιέρωση της Ταϊλάνδης ως τουριστικού κόμβου. Μέρος των στρατηγικών είναι οι πέντε δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε, συμπεριλαμβανομένου του «Must Eat» που αξιοποιεί τον γαστρονομικό τουρισμό ως έναν ευχάριστο τρόπο για τους τουρίστες να εξερευνήσουν την Ταϊλάνδη, συμβάλλοντας έτσι στην τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσω γαστρονομικών περιηγήσεων».

Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, η εκδήλωση προσφέρει τοπικά επώνυμα πιάτα και σπεσιαλιτέ μενού από εστιατόρια και εστιατόρια με βραβεία MICHELIN, διάσημα εστιατόρια και εστιατόρια street food.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπομπές μαγειρικής του Stars Chef Thailand Winner Chef Big Phuripat Jaiweerattanakul, Head of Cold Kitchen Hilton Bangkok Grand Asoke, Chef Kao Vayo Nisatchanakan και πολλούς άλλους ανερχόμενους σεφ και τοπικούς σεφ από κοινότητες όπως ο Ban Bang Rong και ο Bang Tao-Cherng Talay.

Επιπλέον, υπάρχουν μουσικές παραστάσεις από Ταϊλανδούς καλλιτέχνες όπως οι Chart Suchart, Getsanova, Earth Patravee, Off Pongsak, Tangmo The Voice και Zani Nipaporn.

Πολλές άλλες δραστηριότητες μοναδικές για την τοποθεσία κάθε εκδήλωσης είναι επίσης διαθέσιμες. Αυτά περιλαμβάνουν περίπτερα που πωλούν προϊόντα τέχνης και χειροτεχνίας και ένα περίπτερο Ταϊλάνδης Tourism Awards που παρουσιάζει βραβευμένες βιώσιμες επιχειρήσεις.

Μέσω της σελίδας "Amazing Food Festival 2024" στο Facebook, οι επισκέπτες μπορούν να εγγραφούν για ένα μονοήμερο ταξίδι για να εξερευνήσουν τις τοπικές κοινότητες και τον σημαντικό ρόλο της στην παροχή τοπικών υλικών σε καταστήματα και εστιατόρια της πόλης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με μεγάλη έμφαση στη βιωσιμότητα. Σε όλο τον χώρο της εκδήλωσης υπάρχουν σταθμοί διαχωρισμού απορριμμάτων. Το προσωπικό είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσει και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των επισκεπτών στην τουριστική ώθηση της Ταϊλάνδης προς πιο βιώσιμο τουρισμό.

«Το Amazing Food Festival 2024 αναμένεται να προσελκύσει 50,000 επισκέπτες και να δημιουργήσει έσοδα 35 εκατομμυρίων μπατ σε καθεμία από τις τρεις τοποθεσίες, συμβάλλοντας στη διανομή περίπου 100 εκατομμυρίων μπατ στην οικονομία της Ταϊλάνδης». είπε η κ. Θαπανέη.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.