Ο Πρωθυπουργός δίνει προτεραιότητα στην επίλυση του επείγοντος προβλήματος των ναρκωτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην επείγουσα επίλυση του προβλήματος των ναρκωτικών στη χώρα, εστιάζοντας στην καταστολή, τη θεραπεία, την αποκατάσταση και τη φροντίδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Chai Wacharonke αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin θεωρεί ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος των ναρκωτικών είναι κρίσιμη και επείγουσα. Σημείωσε ότι η διάδοση των ναρκωτικών, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων και του εργαζόμενου πληθυσμού, υπονομεύει τη δύναμη του έθνους.

Διάφοροι φορείς έχουν ανατεθεί να συνεργαστούν στην πρωτοβουλία «Καταστολή, Θεραπεία, Αποκατάσταση και Φροντίδα». Οι επαρχιακοί κυβερνήτες είναι επιφορτισμένοι με την ενοποίηση των προσπαθειών και τον συντονισμό με την αστυνομία, το Γραφείο του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών (ONCB), άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και τις τοπικές κοινότητες. Το ONCB θα ενεργεί ως ο στρατηγικός διοικητής, θέτοντας απαιτητικούς στόχους και βασικούς δείκτες απόδοσης και διασφαλίζοντας την απαραίτητη υποστήριξη και πόρους για τις επαρχίες. Οι κυβερνήτες και οι διοικητές της επαρχιακής αστυνομίας πρέπει να συνεργαστούν στενά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι ολοκληρωμένες επιθεωρήσεις «ακτίνων Χ» στις κοινότητες θα απαιτήσουν εξετάσεις ούρων για όλα τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Οι ταυτοποιημένοι χρήστες ναρκωτικών θα σταλούν για αποκατάσταση. Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το ONCB και το Υπουργείο Άμυνας θα επεκτείνουν τις προσπάθειες για τη σύλληψη πωλητών ναρκωτικών.

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα κατηγοριοποιήσει τους χρήστες ανάλογα με τη σοβαρότητα για θεραπεία και θα τους επανεντάξει στην κοινότητα όταν είναι έτοιμοι, διασφαλίζοντας επαρκείς εγκαταστάσεις αποκατάστασης. Το Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινης Ασφάλειας και το Υπουργείο Εργασίας θα συνδράμουν στην επαγγελματική κατάρτιση και τοποθέτηση σε θέση εργασίας για την αποφυγή υποτροπής.

Οι φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση θα αναπτύξουν μέτρα για την παρακολούθηση και την ενστάλαξη νέων αξιών στους νέους, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν χωρίς ναρκωτικά.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.