Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης εφαρμόζει έκτακτα μέτρα για την καταπολέμηση των πλημμυρών στο Πουκέτ

Πουκέτ -

Στις 30 Ιουνίου 2024, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης Suriya Juangroongruangkit ανακοίνωσε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις τη νύχτα της 29ης Ιουνίου, σε συνδυασμό με ξαφνικές πλημμύρες από τα βουνά, προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες σε πολλές περιοχές στο Πουκέτ.

Ο Σουρίγια διέταξε τις αρμόδιες υπηρεσίες να βοηθήσουν άμεσα τις πληγείσες περιοχές και να παρακολουθούν την κατάσταση όλο το εικοσιτετράωρο. Είχαν επιφορτιστεί με την ενημέρωση του κοινού, την τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων και την πρόταση εναλλακτικών οδών στις πλημμυρισμένες περιοχές.
Ο Σουρίγια εξήγησε ότι η ανεπαρκής αποστράγγιση οδήγησε στην υπερχείλιση του νερού στους δρόμους. Οι αρχές του Πουκέτ έχουν αποσταλεί για να επιθεωρήσουν και να διευκολύνουν τη ροή της κυκλοφορίας δημιουργώντας προσωρινές λωρίδες αντιροής στους εισερχόμενους αυτοκινητόδρομους. Παρασχέθηκε βοήθεια σε ακινητοποιημένα οχήματα μέχρι να επανέλθουν οι συνθήκες στο κανονικό.


Επιπλέον, έχουν εκπονηθεί σχέδια έκτακτης ανάγκης για μελλοντικές πλημμύρες, συμπεριλαμβανομένων πρόληψης, αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης και στρατηγικών ανάκαμψης για τον μετριασμό και την ταχεία επίλυση τέτοιων καταστάσεων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έλαβαν εντολή να αναφέρουν τακτικά την πρόοδό τους στο Υπουργείο Μεταφορών.
Το Υπουργείο Μεταφορών και οι σχετικοί φορείς δεσμεύονται να υποστηρίζουν στενά το κοινό για την ελαχιστοποίηση των ταξιδιωτικών διαταραχών. Σε περίπτωση ασυνήθιστων εξελίξεων θα ληφθούν άμεσα μέτρα.
Για ταξιδιωτικές πληροφορίες ή αναφορές έκτακτης ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμμή επικοινωνίας του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων στο 1586, με την Γραμμή του Αυτοκινητόδρομου στο 1586, την Αστυνομία Αυτοκινητοδρόμων στον αριθμό 1193 και το Τμήμα Αγροτικών Οδών στον αριθμό 1146.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.