26 δραπέτες φεύγουν από το Krabi Rehab Foundation με βάρκα, επικαλούμενοι κακές συνθήκες και σκληρές τιμωρίες

Κράμπι -

Στις 29 Ιουνίου 2024, η αστυνομία του Mueang Krabi έλαβε μια αναφορά 26 ανάρρων τοξικομανών που διέφυγαν από ένα ίδρυμα αποκατάστασης στο Mueang του Krabi.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα φέρεται να έκλεψε μια βάρκα με μακριά ουρά για να διαφύγει στο Mueang Krabi. Μερικοί εντοπίστηκαν να περπατούν στην οδό Hemthanon. Μετά από σχεδόν μία ώρα, η αστυνομία συνέλαβε 11 από τους δραπέτες.

Η αστυνομία διαπραγματεύτηκε με τα 11 άτομα, τα οποία αρχικά αντιστάθηκαν να επιστρέψουν στο ίδρυμα. Δεκαπέντε ασθενείς παραμένουν ελεύθεροι.

Ένας δραπέτης είπε στην αστυνομία ότι τράπηκαν σε φυγή επειδή ήθελαν να πάνε σπίτι τους και αρνήθηκαν να επιστρέψουν στο ίδρυμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες στεγάζει πάνω από 1,000 άτομα. Ο ασθενής ανέφερε υποτιθέμενη κακή ποιότητα ζωής και τροφής και σκληρές τιμωρίες για λάθη.

Ισχυρίστηκαν επίσης ότι τους επιτρεπόταν να ξοδεύουν μόνο 20 μπατ την ημέρα από χρήματα που στέλνουν οι οικογένειές τους, που μόλις και μετά βίας αρκούσαν για να αγοράσουν κάτι αξιοπρεπές για φαγητό.
Αυτή τη στιγμή η αστυνομία επικοινωνεί με τις οικογένειες των δραπετών, καθώς αρνούνται να επιστρέψουν στο ίδρυμα αποκατάστασης.

Το ίδρυμα, του οποίου το πλήρες όνομα έχει αποκαλυφθεί για νομικούς λόγους, δεν έχει ακόμη απαντήσει επίσημα στις εικαζόμενες καταγγελίες.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.