Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην αύξηση της δημοτικότητας του Yaowarat μετά το μουσικό βίντεο της Lisa και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 24 Ιουνίου έως Κυριακή 30 Ιουνίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

  1. Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας της Αστυνομίας της Ταϊλάνδης επικυρώνει ομόφωνα την προσωρινή αναστολή του στρατηγού της αστυνομίας Surachate Hakparn.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin προήδρευσε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας της Αστυνομίας (PCSC). Πρωταρχική ημερήσια διάταξη ήταν η αξιολόγηση των πορισμάτων της Υποεπιτροπής Πειθαρχικών Δίωξης της Αστυνομικής Δημόσιας Υπηρεσίας σχετικά με τη νομιμότητα της προσωρινής αναστολής της Πολ. Ο στρατηγός Surachate «Big Joke» Hakparn, τον οποίο συμφώνησαν να συνεχίσουν την αναστολή παρά τις περισσότερες νομικές απειλές από τον Πολ. στρατηγός Χακπάρν.

2. Ένα βουνό σε δημόσιο πάρκο στην περιοχή Mueang Phang Nga κατέρρευσε μετά από σεισμό που αναφέρθηκε στην κοντινή περιοχή, παρά το γεγονός ότι ο σεισμός ήταν μικρός.

Το περιστατικό ονομάζεται Rock Fall. Το βουνό είναι ασβεστολιθικό με μεγάλη κλίση και κατέρρευσε μετά από έντονη βροχόπτωση που συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς.

3. Η Lalisa 'Lisa' Manoban έχει καταπλήξει τον κόσμο με το νέο της τραγούδι 'Rockstar'. Οι περισσότερες από τις σκηνές του μουσικού βίντεο ηχογραφήθηκαν στην Ταϊλάνδη, ειδικά στην ιστορική περιοχή Yaowarat στην Μπανγκόκ.

Η κυβέρνηση πρόκειται να επωφεληθεί από την πρόσφατη αύξηση της δημοτικότητας της περιοχής Yaowarat της Μπανγκόκ, μετά τη συμμετοχή της σε ένα μουσικό βίντεο από την Ταϊλάνδη Lalisa Manoban, γνωστή και ως Lisa Blackpink.

Baby I'm a Rockstar όλος ο κόσμος τραγουδάει αυτή την εβδομάδα!

4. Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Somsak Thepsuthin συζήτησε την πιθανή επαναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού τύπου 5 αφού άνοιξε την πρόταση για δημόσια διαβούλευση από τις 11 έως τις 25 Ιουνίου.

Η επίσημη στάση της κυβέρνησης είναι ενάντια σε κάθε ψυχαγωγική χρήση, παρατήρησε ο Somsak.

5. Ο κ. Chai Watcharong, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin θα εγκαινιάσει την «LOVE PRIDE PARADE 2024» και θα συμμετάσχει στη μεγαλύτερη μεγάλη παρέλαση στην Ασία στα 6 χιλιόμετρα, για να ολοκληρώσει τον Μήνα Υπερηφάνειας στις 30 Ιουνίου.

Αυτή η εκδήλωση υποστηρίζει τη στρατηγική ήπιας ισχύος της κυβέρνησης στο πλαίσιο της προσέγγισης Rainbow Economy. Η εκδήλωση θεωρήθηκε ευρέως ως μια μεγάλη επιτυχία.

Σας ευχαριστώ και τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.