Προειδοποίηση για μέδουσες μπλε μπουκάλι στο νησί Phi Phi

Κράμπι –

Το Εθνικό Πάρκο Hat Noppharat Thara Mu Ko Phi Phi έχει προειδοποιήσει για μπλε μέδουσες μπουκαλιών στο νησί Phi Phi και στο Bamboo Island στο Ao Nang.

Τρεις κολυμβητές τραυματίστηκαν από τις μέδουσες αφού τις άγγιξαν κατά λάθος. Μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο από χειριστές τουριστικών σκαφών. Στις παραλίες και στα δύο νησιά τοποθετήθηκαν προειδοποιητικές πινακίδες με συμβουλές έκτακτης ανάγκης για να προειδοποιούν τους κολυμβητές.

Εάν ένας κολυμβητής έχει τσιμπήσει, θαλασσινό νερό και ξύδι, εάν υπάρχουν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πλύνουν το προσβεβλημένο δέρμα και να αφαιρέσουν τα πλοκάμια του. Μετά από αυτό, θα πρέπει κάποιος να χρησιμοποιήσει λίγο ζεστό νερό για να καλύψει την πληγείσα περιοχή για 20 λεπτά για να ανακουφίσει τον πόνο. Οι κολυμβητές που φοβούνται το ενδεχόμενο τσιμπήματος θα πρέπει να αποφεύγουν την είσοδο στο νερό σε παραλίες με γνωστούς τοξικούς πληθυσμούς μεδουσών.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.