Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Το Πουκέτ υποφέρει από φρικτές πλημμύρες και πολλά άλλα

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στο Πουκέτ και τις κοντινές επαρχίες.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 24 Ιουνίου έως την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024.

  1. Το σώμα ενός Βέλγου που χάθηκε μετά από κολύμπι το Σάββατο (22 Ιουνίου) βρέθηκε στην παραλία Freedom στο Karon τη Δευτέρα (24 Ιουνίου).

Αργότερα αναγνωρίστηκε μόνο ως ο κ. LUVOVADIO, 28 ετών, Βέλγος υπήκοος. Αναπαύσου εν ειρήνη.

2. Η τουριστική αστυνομία του Πουκέτ συνέλαβε έναν ύποπτο που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Ρομάν, ένας 29χρονος Ρώσος υπήκοος, στο Κάθου για παράνομη εργασία.

Η σύλληψη έγινε αφότου διαφήμισε επί πληρωμή μαθήματα ιππασίας μοτοσικλέτας στο Instagram, αποσπώντας θετικές κριτικές από ξένους πελάτες αλλά αρνητικά σχόλια από αξιωματούχους της Royal Thai Immigration που λένε ότι δεν εργαζόταν νόμιμα.

3. Ένα δραματικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στην πόλη του Πουκέτ όταν μια Ρωσίδα τουρίστας, που ονομαζόταν μόνο η δεσποινίς Alisa, κυνήγησε έναν άρπαγα τσάντας με μια μηχανή.

Ο κλέφτης είναι ακόμα σε φυγή μέχρι την ώρα του Τύπου. Η αστυνομία εξακολουθεί να μην μπορεί να τους βρει.

4. Η αστυνομία του Πουκέτ υπενθύμισε στο κοινό ότι τα φορτηγά με δέκα ή περισσότερους τροχούς θα απαγορευθούν στους δρόμους στο Πουκέτ σε ώρες αιχμής, από τον επόμενο μήνα από την 1η Ιουλίου.

Τα φορτηγά με περισσότερους από δέκα τροχούς θα απαγορευθούν σε κάθε δρόμο στο Πουκέτ από τις 6:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ. και από τις 4:00 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ. εκτός από το Σάββατο, την Κυριακή και τις επίσημες αργίες. Μένει να δούμε πόσο καλά θα εφαρμοστεί αυτή η πολιτική, με ανάμεικτα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

5. Μια 17χρονη Ρωσίδα τραυματίστηκε στο πόδι από προπέλα ταχύπλοου ενώ κολυμπούσε κοντά στην παραλία Patong.

Οι ναυαγοσώστες είπαν στην αστυνομία ότι η Ρωσίδα κολυμπούσε έξω από την καθορισμένη ζώνη ασφαλείας για κολύμπι.

6. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης Suriya Juangroongruangkit ανακοίνωσε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις τη νύχτα της 29ης Ιουνίου, σε συνδυασμό με ξαφνικές πλημμύρες από τα βουνά, προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες σε πολλές περιοχές στο Πουκέτ.

Πάνω από 1,500 άνθρωποι επλήγησαν αρνητικά από τις πλημμύρες και οι προσπάθειες καθαρισμού συνεχίζονται μέχρι την ώρα του Τύπου.

Αυτά για αυτήν την εβδομάδα. Να είσαι ασφαλής!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.