Ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας συζητά την επαναταξινόμηση της κάνναβης Εν μέσω ισχυρής δημόσιας υποστήριξης

Εθνική -

Στις 26 Ιουνίου 2024, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Somsak Thepsuthin συζήτησε την πιθανή επαναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού τύπου 5 αφού άνοιξε την πρόταση για δημόσια διαβούλευση από τις 11 έως τις 25 Ιουνίου.

Αυτό ακολουθεί μια περίοδο δημόσιας διαβούλευσης από τις 11 έως τις 25 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του οποίου περίπου 100,000 άτομα συμμετείχαν, με περισσότερο από το 80% των ατόμων να υποστηρίζουν την ανακατάταξη, είπε ο Somsak.
Αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με το προσχέδιο ανακοίνωσης που δεν προσδιορίζει την «εγχώρια παραγωγή» κάνναβης, ο Somsak εξήγησε ότι θα ακολουθήσουν μεταγενέστεροι υπουργικοί κανονισμοί για να διευκρινιστεί τι σημαίνει αυτό.

Το προσχέδιο, που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών (NCB), είναι ένα προκαταρκτικό μέτρο για την αντιμετώπιση συνεχών ζητημάτων με ψυχαγωγική χρήση, με λεπτομερείς κανονισμούς που θα αναπτυχθούν μέσω πρόσθετης νομοθεσίας, δήλωσε ο Somsak.
Όσον αφορά την πιθανή εισαγωγή μη ναρκωτικών μερών κάνναβης, ο Somsak διευκρίνισε ότι η πρόθεση είναι να μην επιτραπούν τέτοιες εισαγωγές. Ωστόσο, η τελική απόφαση ανήκει στην ΕθνΚΤ.

Σημείωσε επίσης τον αποκλεισμό της κάνναβης και των σπόρων κάνναβης από τη λίστα των ναρκωτικών, τονίζοντας την ανάγκη ευθυγράμμισης με τα διεθνή πρότυπα.
Ο Somsak δήλωσε ότι η ιατρική κάνναβη εμπίπτει σε υπουργικούς κανονισμούς και ότι η πολιτική της κυβέρνησης υποστηρίζει την κάνναβη για ιατρικούς, υγειονομικούς και οικονομικούς σκοπούς. Η ΕθνΚΤ θα συντάξει περαιτέρω ανακοινώσεις σε εύθετο χρόνο.

«Μετά το κλείσιμο της δημόσιας διαβούλευσης, η ΕθνΚΤ θα εξετάσει τα σχόλια από περισσότερους από 100,000 συμμετέχοντες. Το τελικό προσχέδιο θα υποβληθεί στη συνέχεια στην ΕθνΚΤ, υπό την προεδρία του αναπληρωτή πρωθυπουργού Anutin Charnvirakul. Εάν εγκριθεί, θα σταλεί στον Υπουργό Δημόσιας Υγείας για υπογραφή, ακολουθούμενες από πρόσθετες ανακοινώσεις», εξήγησε ο Somsak.

Ο Somsak ανέφερε ότι η επανεξέταση μπορεί να διαρκέσει περίπου 30 ημέρες, με τη συνεδρίαση της ΕθνΚΤ κάθε μήνα. Είναι πιθανό, σημειώνει το TPN Media, ότι ο Anutin, ο οποίος ηγείται της επιτροπής ναρκωτικών και ήταν υπεύθυνος για την αποποινικοποίηση της κάνναβης, μπορεί να έχει ανησυχίες για την εκ νέου καταχώριση του φυτού ως ναρκωτικό και μπορεί να θέλει ορισμένες εγγυήσεις σχετικά με την ευκολία λήψης άδειας για ιατρική χρήση χρήση ή μια επιχείρηση που λαμβάνει άδεια ιατρικών πωλήσεων και ανάπτυξης.

Σε απάντηση στην προγραμματισμένη επίδειξη του δικτύου «Διαμορφώνοντας το Μέλλον της Ταϊλανδικής Κάνναβης» στις 8 Ιουλίου 2024, στο Κυβερνητικό Μέγαρο, ο Somsak είπε ότι είναι ανοιχτός σε συζητήσεις. Ο Somsak ισχυρίστηκε ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες κάνναβης δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την πρόταση, καθώς επικεντρώνονται στις ιατρικές πωλήσεις και χρήση, ενώ οι χρήστες ψυχαγωγίας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις. Η στάση της κυβέρνησης είναι ενάντια σε κάθε ψυχαγωγική χρήση, παρατήρησε ο Somsak.

Διαβάστε τα σχετικά άρθρα μας:

Μελέτη δείχνει ότι η κάνναβη βοηθά στη μείωση της εξάρτησης από πιο επιβλαβή ναρκωτικά, λέει ο κοσμήτορας του πανεπιστημίου Rangsit.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ταϊλάνδης προειδοποιεί κατά του επαναχαρακτηρισμού της κάνναβης ως ναρκωτικού, επικαλείται τη δημόσια βλάβη.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.