Η Ταϊλάνδη κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 50 χωρών για την ευτυχία των νέων στην παγκόσμια δημοσκόπηση του 2024 της Gallup

Εθνική -

Στις 25 Ιουνίου 2024, ο κ. Chai Watcharong, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε ότι η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) παρουσίασε την «Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας 2024: Χώρες όπου η νεολαία μπορεί να βρει την ευτυχία» της Gallup World Poll, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Gallup.

Η Ταϊλάνδη κατατάχθηκε μεταξύ των κορυφαίων 50 χωρών για άτομα κάτω των 30 ετών, μία από τις δύο μόνο χώρες/οικονομίες από τις 143 που συμμετείχαν στην έρευνα για την επίτευξη αυτής της διάκρισης. Η έρευνα, που διεξήχθη από το 2021 έως το 2023, αξιολόγησε έξι βασικούς παράγοντες: το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, την κοινωνική υποστήριξη, το προσδόκιμο υγιούς ζωής κατά τη γέννηση, την ελευθερία επιλογής ζωής, τη γενναιοδωρία και τις αντιλήψεις για τη διαφθορά.

Η Ταϊλάνδη κατέλαβε την 45η θέση στην κατηγορία κάτω των 30 ετών. Το Travel + Leisure Asia, ένα διαδικτυακό ταξιδιωτικό περιοδικό, τόνισε ότι τόσο η Ταϊβάν όσο και η Ταϊλάνδη μπήκαν στο top 50. Η Ταϊβάν κατέλαβε την 25η θέση, αναγνωρίζεται ως η πιο ευτυχισμένη οικονομία στην Ασία για τη νεολαία, επαινείται για τους φιλικούς ντόπιους και την ακμάζουσα κοινότητα LGBTQIA+.

Η Ταϊλάνδη, που βρίσκεται στην 45η θέση, σημειώθηκε ως η δεύτερη πιο ευτυχισμένη χώρα στην Ασία. Επαινέστηκε για τις φιλικές προς τους τουρίστες πολιτικές της, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών χωρίς βίζα και των προγραμμάτων που καλύπτουν τον τρόπο ζωής των νέων, που τους επιτρέπουν να βυθιστούν στη ζωντανή κουλτούρα και τον τρόπο ζωής της Ταϊλάνδης.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin εξέφρασε την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη για την κατάταξη της Ταϊλάνδης στην Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας του 2024. Λαμβάνει με συνέπεια υπόψη τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής της νεότερης γενιάς, δίνοντας προτεραιότητα σε πολιτικές που ευθυγραμμίζονται με τη σύγχρονη εποχή και τις φιλοδοξίες της νεολαίας, σύμφωνα με τον Chai.

Επιπλέον, Στις 18 Ιουνίου 2024, η Γερουσία της Ταϊλάνδης ψήφισε το νομοσχέδιο για την ισότητα του γάμου, καθιστώντας την Ταϊλάνδη την πρώτη χώρα στην ASEAN και την τρίτη στην Ασία που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφύλων. Αυτό καταδεικνύει τη δέσμευση της Ταϊλάνδης σε πολιτικές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες. Η κατάταξη υπογραμμίζει την επιτυχία των μελλοντικών πολιτικών της κυβέρνησης», κατέληξε ο Chai.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.