Αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης ναυτιλίας προειδοποιούν για δηλητηριώδεις μέδουσες στο νησί Racha στο Πουκέτ

Πουκέτ-

Το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων (DMCR) έχει προειδοποιήσει τους κολυμβητές για μέδουσες με μπλε μπουκάλια γύρω από το νησί Racha Yai στο Rawai, Mueang Phuket.

Το DMCR είπε στο Phuket Express την Τρίτη (25 Ιουνίουth) ότι ειδοποιήθηκαν από χειριστή σκάφους στο νησί ότι ένας υπάλληλος και δύο δύτες τραυματίστηκαν και οι δύο από μέδουσες μπλε μπουκάλι.

Το DMCR σημείωσε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να αγγίζουν τις μέδουσες. Εάν ένας κολυμβητής έχει τσιμπήσει, θαλασσινό νερό και ξύδι, εάν υπάρχουν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πλύνουν το προσβεβλημένο δέρμα και να αφαιρέσουν τα πλοκάμια του. Μετά από αυτό, θα πρέπει κάποιος να χρησιμοποιήσει λίγο ζεστό νερό για να καλύψει την πληγείσα περιοχή για 20 λεπτά για να ανακουφίσει τον πόνο.

Οι κολυμβητές που φοβούνται το ενδεχόμενο τσιμπήματος θα πρέπει να αποφεύγουν την είσοδο στο νερό σε παραλίες με γνωστούς πληθυσμούς μεδουσών. Οι κολυμβητές θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τις προειδοποιητικές σημαίες στις παραλίες και να ακούν τις οδηγίες των ναυαγοσωστών.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.