Κορυφαίες εθνικές ιστορίες της Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: ψηφίστηκε ο ιστορικός νόμος για τους γάμους ομοφύλων και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 17 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

  1. Στο Ποινικό Δικαστήριο του Ratchadapisek, εισαγγελείς από το Γραφείο Ποινικής Δίκης κατηγόρησαν τον πρώην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra για παραβίαση του Άρθρου 112 του Ποινικού Κώδικα ή Lèse-Majesté, μετά τη συνέντευξή του το 2015 στο Chosun Media της Νότιας Κορέας.

Η συνέντευξη που χρονολογήθηκε στις 21 Μαΐου 2015, στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, που θεωρήθηκε προσβλητική για τη μοναρχία, οδήγησε σε κατηγορίες τόσο βάσει του νόμου Lèse-Majesté όσο και του νόμου περί εγκλημάτων υπολογιστών για διάδοση ψευδών πληροφοριών.

2. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης συνήλθε για να συζητήσει πολλές υποθέσεις υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς της Εκλογικής Επιτροπής (EC) για διάλυση του Move Forward Party (MFP), μιας υπόθεσης που αφορά την πρωθυπουργό Srettha Thavisin και τον υπουργό Pichit Chuenban, νομικά ζητήματα που αφορούν τον Thaksin Shinawatra. και η εκλογή γερουσιαστών.

Το δικαστήριο απέρριψε την αναφορά που αφορούσε τον Pichit, αλλά αποδέχθηκε αυτή που αφορούσε τη Srettha, ζητώντας σχετικά έγγραφα εντός 15 ημερών για περαιτέρω εξέταση στις 10 Ιουλίου 2024.

3. Η Γερουσία της Ταϊλάνδης ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την Τρίτη για την έγκριση ενός ιστορικού νομοσχεδίου για τους γάμους ομοφυλόφιλων, καθιστώντας επισήμως την Ταϊλάνδη το πρώτο έθνος στη Νοτιοανατολική Ασία που νομιμοποίησε τις ενώσεις ομοφύλων.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ 120 ημέρες μετά τη δημοσίευσή του στη βασιλική εφημερίδα.

4. Ένας Ιταλός συνελήφθη στο νησί Samui αφού φέρεται να πούλησε κοκαΐνη και να λειτουργούσε παράνομα ένα κατάστημα ενοικίασης μοτοσικλετών με 70 μοτοσικλέτες χρησιμοποιώντας έναν Ταϊλανδό υποψήφιο για να συγκαλύψει την ιδιοκτησία του.

Ο κ. Mattio είχε παντρευτεί μια Ταϊλανδέζα και χρησιμοποίησε χρήματα από την πώληση κοκαΐνης για να ανοίξει το κατάστημα ενοικίασης μοτοποδηλάτων.

5. Ο κ. Wissanu Krea-ngam, σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας μετά τις συγκρούσεις μεταξύ της Πολ. Στρατηγός Torsak Sukvimol, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, και ο Πολ. Ο στρατηγός Surachet Hakparn, ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας, γνωστός συχνά με το παιχνιδιάρικο παρατσούκλι του Big Joke.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των διαφόρων εμπλεκόμενων ομάδων συνεχίζονται.

Σας ευχαριστώ και τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.