Τα τέλη για το Εθνικό Πάρκο της Ταϊλάνδης αυξάνονται στα 1.78 δισεκατομμύρια μπατ, αυξημένα από την αύξηση των ξένων τουριστών

Εθνική -

Στις 22 Ιουνίου 2024, ο κ. Chaiwat Limlikit-aksorn, Διευθυντής του Γραφείου Εθνικού Πάρκου, ανακοίνωσε τα συνολικά έσοδα που παράγονται από τα τέλη εθνικού πάρκου από την 1η Οκτωβρίου 2023 έως τις 20 Ιουνίου 2024, τα οποία ανέρχονται σε 1,785,493,410 μπατ.

Αυτά τα έσοδα σημειώνουν σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2023, το οποίο ανήλθε συνολικά σε 1,467,641,971 μπατ. Η αύξηση του εισοδήματος αποδίδεται στην αύξηση των ξένων τουριστών, που οφείλεται στις πολιτικές της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης που υποστηρίζουν και προωθούν τον τουρισμό στην Ταϊλάνδη.

Ο Chaiwat τόνισε ότι τα θαλάσσια εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης, ιδιαίτερα εκείνα στη Θάλασσα Ανταμάν και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, είναι τα μεγαλύτερα κέρδη. Αυτές οι περιοχές είναι γνωστές για την εκπληκτική ωκεάνια ομορφιά τους, καθιστώντας την Ταϊλάνδη πρωταρχικό προορισμό για διεθνείς τουρίστες.

Τα πέντε κορυφαία εθνικά πάρκα που παράγουν έσοδα είναι:

  1. Hat Noppharat Thara – Εθνικό Πάρκο Mu Ko Phi Phi, γνωστό ως Εθνικό Πάρκο Phi Phi Islands στο Krabi, με 500,866,577 μπατ.
  2. Εθνικό Πάρκο Νήσων Similan στο Phang Nga, με 243,655,470 μπατ.
  3. Εθνικό Πάρκο Khao Laem Ya – Mu Ko Samet στο Rayong, με 127,820,710 μπατ.
  4. Εθνικό πάρκο Ao Phang Nga στο Phang Nga, με 114,226,610 μπατ.
  5. Εθνικό πάρκο Doi Inthanon στο Τσιάνγκ Μάι, με 100,545,505 μπατ.

Τα εισπραχθέντα τέλη εθνικού πάρκου θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση διαφόρων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, σύμφωνα με αξιωματούχους του εθνικού πάρκου. Οι βασικές δαπάνες θα περιλαμβάνουν υποστήριξη για υπαλλήλους των εθνικών πάρκων και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, μεταξύ άλλων κρίσιμων τομέων για την ανάπτυξη εθνικών πάρκων σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη.

Ο Chaiwat διαβεβαίωσε ότι το Τμήμα Εθνικού Πάρκου έχει δημιουργήσει μια επιτροπή για την επίβλεψη της κατανομής των κεφαλαίων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι πολλά πάρκα χρεώνουν διαφορετικά τέλη για τους υπηκόους της Ταϊλάνδης σε σχέση με τους ξένους υπηκόους, κάτι που συχνά αποτελεί πηγή αντιπαράθεσης και έξαλλου συζητήσεων στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.