Ιταλός συνελήφθη στο νησί Samui για φερόμενη πώληση κοκαΐνης και παράνομη λειτουργία καταστήματος ενοικίασης μοτοσυκλετών

Surat Thani -

Ένας Ιταλός συνελήφθη στο νησί Samui αφού φέρεται να πούλησε κοκαΐνη και να λειτουργούσε παράνομα ένα κατάστημα ενοικίασης μοτοσικλετών με 70 μοτοσικλέτες χρησιμοποιώντας έναν Ταϊλανδό υποψήφιο για να συγκαλύψει την ιδιοκτησία του.

Το Surat Immigration είπε στο Phuket Express την Τρίτη (18 Ιουνίουth) ότι συνέλαβαν έναν ύποπτο που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Mattio, 39 ετών, Ιταλός υπήκοος, στην οδό Lamai Beach στην υποπεριοχή Maret, στην περιοχή Samui.

Η σύλληψη έγινε μετά την ενημέρωση του Surat Thani Immigration από ενδιαφερόμενους πολίτες ότι ένας Ιταλός πουλούσε κοκαΐνη σε τουρίστες σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα στο νησί Samui. Στη συνέχεια, η Surat Thani Immigration διεξήγαγε μια επιχείρηση τσίμπημα κατά την οποία συμφώνησαν να αγοράσουν 25 γραμμάρια κοκαΐνης από τον κύριο Mattio για 2,500 μπατ ανά γραμμάριο, με συνολικό κόστος 62,500 μπατ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν σε ένα μπαρ κοντά στην παραλία Lamai για να πραγματοποιήσουν τη συναλλαγή. Ο κ. Mattio συναντήθηκε με τον μυστικό αστυνομικό στο πίσω μέρος του μπαρ, αλλά ο κ. Mattio προσπάθησε να δραπετεύσει με μια μοτοσικλέτα όταν συνειδητοποίησε ότι ο πελάτης του ήταν στην πραγματικότητα η επιβολή του νόμου. Ωστόσο, ο κ. Mattio εμποδίστηκε να διαφύγει από άλλους αξιωματούχους της αστυνομίας και της υπηρεσίας μετανάστευσης και συνελήφθη εκεί κοντά. Του κατασχέθηκαν 31 γραμμάρια κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν επίσης το κατάστημα ενοικίασης μοτοποδηλάτων του κ. Mattio στην υποσυνοικία Maret. Η αστυνομία κατέσχεσε 70 μοτοσικλέτες από το κατάστημα και κατέσχεσε οκτώ τραπεζικά βιβλία με περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια μπατ σε χρήματα που προέρχονται από παράνομες συναλλαγές σε αυτούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης 1,095,000 μπατ σε μετρητά από τον κ. Mattio.

Το κατάστημα ενοικίασης μοτοσικλετών εγγράφηκε ως νόμιμη εταιρεία από μια Ταϊλανδή που ονομαζόταν μόνο η κυρία Wassana. Οι αξιωματικοί ερεύνησαν τα νομικά έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία της εταιρείας και διαπίστωσαν ότι μόνο ο κ. Mattio είχε επενδύσει στην επιχείρηση και είχε λάβει όλα τα έσοδα και σύμφωνα με την αστυνομία η κυρία Wassana δεν ήταν αληθινή ιδιοκτήτρια και μόνο ένας «υποψήφιος» χρησιμοποιούσε για να κρύψει τα στοιχεία του κ. Mattio. παρουσία ως ο πραγματικός μοναδικός ιδιοκτήτης.

Ο κ. Mattio οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Bophut για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για παράνομη κατοχή ναρκωτικών κατηγορίας 2 με σκοπό να πουλήσει και να επιτρέψει σε Ταϊλανδούς να βοηθήσουν στη λειτουργία μιας παράνομης ξένης επιχείρησης.

Η κυρία Wassana οδηγήθηκε επίσης στο Αστυνομικό Τμήμα του Bophut για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για υποστήριξη αλλοδαπού επειδή είχε μια επιχείρηση ως υποψήφιος. Η μετανάστευση του Surat Thani είπε στο Phuket Express ότι ο κ. Mattio είχε παντρευτεί μια Ταϊλανδή και χρησιμοποίησε χρήματα από την πώληση κοκαΐνης για να ανοίξει το κατάστημα ενοικίασης μοτοποδηλάτων.

Το Phuket Express έχει δει μια σημαντική σύγχυση σχετικά με αυτήν την καταστολή και θέλησε να αφιερώσει λίγο χρόνο για να διευκρινίσει ορισμένα πράγματα.

Ένας "υποψήφιος" είναι ουσιαστικά όταν ένας ξένος υπήκοος "υποδεικνύει" έναν υπήκοο Ταϊλάνδης για να είναι ο νόμιμος κάτοχος άδειας και ιδιοκτήτης σε χαρτί μιας επιχείρησης, παρακάμπτοντας τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης γύρω από την ιδιοκτησία ξένης επιχείρησης.

Στην πραγματικότητα, σε περιπτώσεις παράνομων υποψηφίων, ένας αλλοδαπός ή ομάδα αλλοδαπών είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες και το όνομα της Ταϊλάνδης είναι συνήθως απλώς ένας αμειβόμενος υπάλληλος χωρίς πραγματική ιδιοκτησία ή επιχειρηματικές αποφάσεις. Αυτός ο Ταϊλανδός υποψήφιος συνήθως λαμβάνει επιπλέον χρήματα από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες για να είναι ο νόμιμος κάτοχος της άδειας.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης δεν καταπολεμούν τις νόμιμες επιχειρηματικές συνεργασίες ή τα παντρεμένα ζευγάρια στα οποία ένας αλλοδαπός υπήκοος έχει νόμιμο ποσοστό επιχείρησης σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης. Στοχεύουν μόνο σε παράνομους υποψηφίους, κάτι που αν και συνηθίζεται στην Ταϊλάνδη και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εφαρμόζεται, είναι πράγματι αντίθετο με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.