Η Ταϊλάνδη θα γίνει η πρώτη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας που θα εγκρίνει το νομοσχέδιο για την ισότητα γάμου στις 18 Ιουνίου

Εθνική -

Στις 16 Ιουνίου 2024, η κ. Radklao Inthawong Suwankiri, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε την επικείμενη κοινοβουλευτική συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα του γάμου στις 18 Ιουνίου.

Μετά την έγκριση του κοινοβουλίου, το νομοσχέδιο θα προχωρήσει στο υπουργικό συμβούλιο και στον πρωθυπουργό για τελική συζήτηση προτού εγκριθεί από την Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα του Βασιλιά. Μόλις δημοσιευτεί στη Βασιλική Εφημερίδα, το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος μετά από μια περίοδο αναμονής 120 ημερών, η οποία αναμένεται μέχρι το τέλος του 2024.

Διαβάστε σχετικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα γάμου στην Ταϊλάνδη, που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Κάτω Βουλή, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς την αναγνώριση των ίσων δικαιωμάτων γάμου για όλα τα φύλα, με σημαντικές αλλαγές που αναμένονται εάν γίνει νόμος.

Ο Radklao ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin θα διοργανώσει μια γιορτή στο Κυβερνητικό Μέγαρο στις 5:00 μ.μ., στην οποία θα παραστούν υπουργοί της Ταϊλάνδης, ξένοι πρεσβευτές, υποστηρικτές της διαφορετικότητας των φύλων και σχετικοί φορείς. 

Στις 6:00 μ.μ., μια παρέλαση που διοργανώνεται από την κοινότητα LGBTQIAN+ θα πραγματοποιήσει πορεία προς το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού της Μπανγκόκ (BACC) στο Pathumwan της Μπανγκόκ, με drag shows, ζωντανή μουσική και ομιλίες για την ισότητα του γάμου.

Ο Radklao τόνισε ότι πολλές χώρες γιορτάζουν τον Μήνα Υπερηφάνειας κάθε Ιούνιο ως ένδειξη ισότητας των φύλων. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εκτιμά τις εκδηλώσεις του Μήνα Υπερηφάνειας και καλωσορίζει όλους να γιορτάσουν την Ταϊλάνδη που έγινε η τρίτη χώρα στην Ασία, μετά την Ταϊβάν και το Νεπάλ, και η πρώτη στη Νοτιοανατολική Ασία που πέρασε το Νομοσχέδιο για την Ισότητα του Γάμου.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.