Η χελώνα γεννά αυγά στην παραλία στο νησί Samui

Surat Thani -

Μια μητέρα θαλάσσιας χελώνας γέννησε αυγά σε μια παραλία στο νησί Samui στο Surat Thani.

Το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων (DMCR) είπε στο Phuket Express ότι την Πέμπτη (13 Ιουνίουth) ειδοποιήθηκαν ότι ένα ίχνος μητέρας θαλάσσιας χελώνας βρέθηκε στην παραλία Thong Nhan στην υποπεριοχή Maret, στην περιοχή Samui.

Έφτασαν στην παραλία και μια κάμερα CCTV στην παραλία έδειξε τη θαλάσσια χελώνα Hawksbill να γεννά αυγά μετά τα μεσάνυχτα. Η φωλιά βρέθηκε 19 μέτρα από την ακτή. Μέσα στη φωλιά υπήρχε άγνωστη ποσότητα αυγών θαλάσσιας χελώνας.

Η περιοχή δεν επηρεάστηκε από το θαλασσινό νερό ή τον κακό καιρό και τα αυγά δεν αφαιρέθηκαν και καταμετρήθηκαν. Η φωλιά προστατεύεται και παρακολουθείται μέχρι να εκκολαφθούν τα αυγά. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα μωρά θαλάσσιες χελώνες θα πρέπει να εκκολαφθούν σε περίπου 60 ημέρες.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.