Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας αναζητά δημόσια συμβολή για την αναταξινόμηση της κάνναβης εν μέσω διαμαρτυριών και νέων κανονισμών για τον έλεγχο των ναρκωτικών

Εθνική -

Στις 9:45 π.μ. στις 11 Ιουνίου 2024, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης Somsak Thepsuthin υπέβαλε πρόταση για αναθεώρηση των υπουργικών κανονισμών σχετικά με τα όρια νόμιμης κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση έναντι της διανομής.

Η προτεινόμενη τροπολογία προτείνει τη μείωση του ορίου από πέντε χάπια μεθαμφεταμίνης σε ένα χάπι για τον προσδιορισμό του χρήστη ναρκωτικών. Σύμφωνα με αυτόν τον νέο κανονισμό, τα άτομα που θα βρεθούν με περισσότερα από ένα χάπια αμφεταμινών θα θεωρούνται ένοχα για πρόθεση διανομής, εκτός εάν αποδεικνύεται το αντίθετο. Εάν εντοπιστούν ως εξαρτημένοι, θα κατευθυνθούν σε προγράμματα αποκατάστασης.

Ο Somsak τόνισε ότι αυτά τα άτομα θα ερευνηθούν επίσης διεξοδικά για να εντοπιστεί η πηγή των παράνομων ουσιών, καθιστώντας υπεύθυνους τους πωλητές ναρκωτικών. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα συζητηθούν από το υπουργικό συμβούλιο, στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για περαιτέρω έλεγχο και τελικά θα επιστραφούν στο υπουργικό συμβούλιο για εξέταση. Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τους προτεινόμενους κανονισμούς σήμερα (11 Ιουνίου) κατ 'αρχήν.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Ιουνίου και μετά θα ανακοινωθούν δημόσια οι οριστικές ρυθμίσεις.

Επιπλέον, ο Somsak απάντησε σε ερωτήσεις από τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης σχετικά συνεχιζόμενες διαδηλώσεις υπέρ της κάνναβης στο Κυβερνητικό Μέγαρο. Οι διαδηλωτές απαιτούν από την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει επιστημονικές μεθόδους για να καθορίσει το μέλλον της ρύθμισης της κάνναβης και να αποτρέψει τον επαναχαρακτηρισμό της ως παράνομο ναρκωτικό.

Ο Somsak διαβεβαίωσε ότι και οι δύο πλευρές της συζήτησης σχετικά με την αναταξινόμηση της κάνναβης θα θεωρηθεί ότι διασφαλίζουν τη δικαιοσύνη.

Για να συγκεντρώσει την κοινή γνώμη για αυτό το θέμα, ο Somsak έδωσε οδηγίες στους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους να συλλέξουν σχόλια μέσω αυτόν τον κυβερνητικό ιστότοπο σε διάστημα 15 ημερών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τόσο οι υποστηρικτές όσο και οι αντίπαλοι της ανακατάταξης της κάνναβης μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Τελικά, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, με έγκριση από την Επιτροπή Πρόληψης και Καταστολής Ναρκωτικών (NACC), θα εκδώσει τις τελικές ανακοινώσεις σχετικά με τη ρύθμιση της κάνναβης. Αυτή η απόφαση μπορεί να ληφθεί χωρίς περαιτέρω παρουσίαση από το υπουργικό συμβούλιο ή το Κοινοβούλιο, διασφαλίζοντας μια απλουστευμένη διαδικασία.

Οι διαδηλωτές υπέρ της κάνναβης, εν τω μεταξύ, θα προτιμούσαν το θέμα να πάει σε μεγαλύτερη ψηφοφορία ή στο Κοινοβούλιο και να επικεντρωθεί στη ρύθμιση και όχι στην ποινικοποίηση της κάνναβης.

Οι υποστηρικτές της κάνναβης πραγματοποιούν επί του παρόντος διαμαρτυρία 24/7 στην Μπανγκόκ και έχουν δεσμευτεί να μην φύγουν έως ότου η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης συμφωνήσει να συμβιβαστεί και να τους συναντήσει στη μέση, επιλέγοντας να ρυθμίσουν τη χρήση κάνναβης και να την καταστήσουν παράνομη για άλλη μια φορά.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.