Παράνομος αναβάτης ταξί συνελήφθη στο Πουκέτ αφού τα social media αμφισβήτησαν την εθνικότητα του

Πουκέτ -

Ένας παράνομος αναβάτης ταξί από την Ταϊλάνδη συνελήφθη στο Πουκέτ, αφού οι πολίτες στο διαδίκτυο πίστεψαν εσφαλμένα ότι ήταν Ινδός. Ήταν πράγματι υπήκοος Ταϊλάνδης, ωστόσο, δεν είχε τα κατάλληλα έγγραφα για να είναι νόμιμος οδηγός ταξί, είπε η αστυνομία.

Ο Αρχηγός Χερσαίων Μεταφορών του Πουκέτ (PLTO) Atcha Buajan είπε στο Phuket Express ότι τη Δευτέρα (10 Ιουνίουth) αξιωματούχοι του PLTO και της Τουριστικής Αστυνομίας του Πουκέτ ερεύνησαν μετά από ένα θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έπεσε στην αντίληψή τους.

Ένα άγνωστο άτομο που μοιράστηκε την ιστορία στο διαδίκτυο ανέφερε ότι «ένας Ινδός αναβάτης ταξί εξυπηρετούσε τους επιβάτες μέσω μιας εφαρμογής κινητού ταξί». Αυτός ο άνθρωπος εθεάθη πολλές φορές σε πολλές περιοχές στο Πουκέτ. Αυτό προκάλεσε σημαντική συζήτηση στο διαδίκτυο, επειδή αυτό είναι ένα επάγγελμα που προορίζεται αποκλειστικά για τους Ταϊλανδούς και οι άδειες εργασίας δεν είναι διαθέσιμες για αλλοδαπούς για αυτήν τη δουλειά.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι ο αναβάτης με το δελτίο ταυτότητάς του που ταυτοποιήθηκε ως ο κ. Harim Preedasirikun είναι όντως υπήκοος Ταϊλάνδης. Ο κ. Χαρίμ, ωστόσο, χρησιμοποιούσε την προσωπική του μηχανή ως ταξί παράνομα, ανεξάρτητα από το ότι ήταν Ταϊλανδός, λέει η αστυνομία. Δεν είχε την κατάλληλη άδεια ή έγγραφα για να είναι οδηγός ταξί.

Το Phuket Express σημειώνει ότι η Ταϊλάνδη έχει μια μικρή αλλά ισχυρή ινδική/ταϊλανδική κοινότητα που έχει ινδική κληρονομιά αλλά είναι υπήκοοι της Ταϊλάνδης, ειδικά σε περιοχές της Πατάγια και της Μπανγκόκ.

Αντιμετωπίζει την κατηγορία της λειτουργίας προσωπικής μηχανής ως παράνομο ταξί (μαύρη πινακίδα). Στον κ. Χαρίμ επιβλήθηκε πρόστιμο 2,000 μπατ και η προσωπική του άδεια οδήγησης έχει ανασταλεί για 90 ημέρες.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.