Ακτιβιστές υπέρ της κάνναβης σηματοδοτούν δύο χρόνια νομιμοποίησης, ξεκίνησαν καθιστικές διαδηλώσεις στο κυβερνητικό σπίτι της Ταϊλάνδης ενάντια στην επαναποινικοποίηση

Εθνική -

Στις 9 Ιουνίου 2024, ο κ. Prasitchai Nunual, ο γενικός γραμματέας του δικτύου για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της κάνναβης της Ταϊλάνδης, και άλλες ομάδες υπεράσπισης της κάνναβης με περισσότερα από 300 άτομα κάλεσαν σε διαμαρτυρία στις 9 Ιουνίου στη 1:XNUMX μπροστά από το Γραφείο του ΟΗΕ, ετοιμάζεται για πορεία προς το Κυβερνητικό Μέγαρο.

Στόχος τους είναι να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει επιστημονικές διαδικασίες για να καθορίσει το μέλλον της ρύθμισης της κάνναβης και να αποτρέψει την επαναταξινόμησή της ως ναρκωτικών παράνομων ναρκωτικών.

Η σκηνή για μια μεγάλη διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου 2024, σηματοδοτεί τη δεύτερη επέτειο της νομιμοποίησης της κάνναβης στην Ταϊλάνδη. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη λεωφόρο Ratchadamnoen, ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να υποβάλουν μήνυση στο Διοικητικό Δικαστήριο εάν η κυβέρνηση επαναχαρακτηρίσει την κάνναβη ως παράνομο ναρκωτικό.

Ο Πρασιτσάι τόνισε ότι το κίνημα στοχεύει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων κάνναβης για το κοινό. Τόνισε τη σημασία της ρύθμισης της κάνναβης μέσω ειδικής νομοθεσίας και όχι μέσω νόμων για τα ναρκωτικά, η οποία θα περιόριζε τη χρήση της και θα την καθιστούσε προσβάσιμη μόνο σε λίγους προνομιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές θα συνεχίσουν την παρατεταμένη διαμαρτυρία τους έως ότου η κυβέρνηση εκδώσει τον νόμο για τον έλεγχο της κάνναβης.

Προειδοποίησε ότι η επαναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού θα οδηγήσει ενδεχομένως σε υψηλότερες τιμές που ελέγχονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες, παραλληλίζοντας την κατάσταση στην Αγγλία όπου η ιατρική κάνναβη παραμένει απρόσιτη στο ευρύ κοινό. Είπε επίσης ότι η κάνναβη θα πάει ευρέως στην παρανομία και θα οδηγήσει σε διαφθορά και προβλήματα όπως η πορνεία αυτή τη στιγμή στην Ταϊλάνδη.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι η ρύθμιση της κάνναβης μέσω στοχευμένης νομοθεσίας θα επέτρεπε τη συστηματική ανάπτυξη και τους ευέλικτους κανόνες προστασίας των καταναλωτών. Επέκριναν την απροθυμία της κυβέρνησης να υιοθετήσει μια τέτοια νομοθεσία, αποδίδοντάς την στην απροθυμία να παραχωρήσει δικαιώματα στο λαό και να αποτρέψει τα μονοπώλια.

Ο Πρασιτσάι ζήτησε τη χρήση επιστημονικών δεδομένων και έρευνας για τον προσδιορισμό της κατάστασης της κάνναβης. Πρότεινε τη σύγκριση των επιπτώσεων του αλκοόλ, του καπνού και της κάνναβης στην υγεία και την κοινωνία και τη μελέτη των επιπτώσεων της νομιμοποίησης της κάνναβης από τις 9 Ιουνίου 2022. Εάν διαπιστωθεί ότι η κάνναβη επιστημονικά και χωρίς αμφιβολία έχει προκαλέσει περισσότερο κακό παρά οφέλη, θα πρέπει να ελέγχεται ως ναρκωτικό. Διαφορετικά, θα πρέπει να παραμείνει υπό ειδική νομοθεσία.

Προηγουμένως, ο Αναπλ. Ο καθηγητής Δρ. Thawatchai Kamoltham, Πρόεδρος του Προγράμματος Ιατρικής Κάνναβης και Φυτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Suan Sunandha Rajabhat, εξέφρασε επίσης ανησυχίες. Προειδοποίησε ότι η επαναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού θα περιπλέξει την πρόσβαση σε υπηρεσίες ιατρικής κάνναβης, θα διαταράξει τις επενδύσεις και θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας και επιστροφή στη μαύρη αγορά.

Αναπλ. Ο καθηγητής Δρ. Thawatchai πρότεινε τρεις συστάσεις: Να μην επαναταξινομηθεί η κάνναβη ως παράνομο ναρκωτικό, να τεθεί η κάνναβη στον προτεινόμενο νόμο περί κάνναβης και κάνναβης, παρόμοιος με τον νόμο για τον έλεγχο προϊόντων καπνού και τον νόμο για τον έλεγχο του αλκοόλ και να εκπαιδεύσει τους γιατρούς και το κοινό να αναπτύξουν νέα επαγγέλματα , όπως ειδικοί ιατρικής κάνναβης.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.