Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει το αμφιλεγόμενο τέλος τουρισμού 300 μπατ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αμφιλεγόμενο τέλος τουρισμού των 300 μπατ, που αρχικά προτάθηκε πέρυσι, αλλά αντιμετώπισε την αντίθεση από τον ιδιωτικό τομέα. Το τέλος, που προοριζόταν να εισπράττεται από κάθε τουρίστα που εισέρχεται στην Ταϊλάνδη, εγκαταλείφθηκε με το σκεπτικό ότι η εξάλειψή του θα μπορούσε να ενθαρρύνει υψηλότερες τουριστικές δαπάνες σε άλλες περιοχές, παρέχοντας έτσι μια πιο ουσιαστική ώθηση στην οικονομία.

Αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με την πτώση της Ταϊλάνδης στον δείκτη ανάπτυξης τουρισμού και ταξιδιού του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου κατατάσσεται πλέον στην 47η θέση από 119 χώρες, ο Srettha τόνισε τη σημασία μιας εποικοδομητικής προσέγγισης αντί της απόδοσης ευθυνών. Σημείωσε τη συνεπή αναγνώριση διαφόρων πόλεων και νησιών της Ταϊλάνδης ως κορυφαίων παγκόσμιων τουριστικών προορισμών και προέτρεψε να δοθεί έμφαση στην προώθηση θετικών εξελίξεων στον τομέα.

Σε περαιτέρω εξελίξεις, ο Srettha, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βορρά χθες (9 Ιουνίου), ανακοίνωσε επίσης τις συνεχείς διαπραγματεύσεις με την Apple Inc. για τη δημιουργία ενός κέντρου εκκίνησης και πιθανώς μιας Ακαδημίας προγραμματιστών Apple στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο του Πανεπιστημίου Chiang Mai. Μια συμφωνία αναμένεται σύντομα, με τα στελέχη της Apple να σχεδιάζουν να επισκεφθούν μέχρι το τέλος του 2025 για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.