Δύο άνδρες της Μιανμάρ συνελήφθησαν να εργάζονται σε σαλόνι στο νησί Pha Ngan

Surat Thani -

Δύο άνδρες της Μιανμάρ συνελήφθησαν αφού βρέθηκαν να εργάζονται παράνομα σε ένα σαλόνι στο νησί Pha Ngan στο Surat Thani.

Η αστυνομία του Koh Pha Ngan είπε στο Phuket Express ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επιθεώρησε ένα πολυτελές σαλόνι κοντά σε μια αγορά στην υποπεριφέρεια Koh Pha Ngan μετά από καταγγελίες από ενδιαφερόμενους πολίτες για αλλοδαπούς που κάνουν δουλειές που είναι μόνο για υπηκόους Ταϊλάνδης. Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες της Μιανμάρ, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν μόνο ως ο κύριος Ζου, 31 ετών, και ο κ. Νάι, 28 ετών.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης μια Ταϊλανδή, η οποία ονομαζόταν μόνο η κυρία Gingdow, 52 ετών, η οποία παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου. Παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι νοίκιασε το χώρο και λειτούργησε ως κομμωτήριο για τέσσερις μήνες. Παραδέχτηκε επίσης ότι προσέλαβε και τους δύο άνδρες της Μιανμάρ για να δουλέψουν στο σαλόνι, παρόλο που γνώριζε ότι το επάγγελμα ήταν μόνο για τους Ταϊλανδούς.

Οι τρεις ύποπτοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Koh Pha Ngan.

Ο κ. Zu και ο κ. Nay αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εργασία χωρίς νόμιμη άδεια. Το Phuket Express σημειώνει ότι οι κουρείς και οι εργαζόμενοι στα σαλόνια είναι προστατευόμενο επάγγελμα της Ταϊλάνδης και οι αλλοδαποί δεν μπορούν να εργαστούν σε αυτόν τον τομέα ή να λάβουν άδειες εργασίας για να το κάνουν.

Η κυρία Gingdow αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι είναι εργοδότης που προσέλαβε αλλοδαπούς που δεν έχουν νόμιμες άδειες εργασίας.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.