Ξένοι σώζουν θαλάσσιες χελώνες από το δίχτυ ψαρέματος στο Thalang

Thalang -

Δύο θαλάσσιες χελώνες διασώθηκαν από αλλοδαπούς αφού είχαν κολλήσει με ένα δίχτυ ψαρέματος σε παραλία στο Μάι Κάο.

Το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων (DMCR) είπε στο Phuket Express ότι ειδοποιήθηκαν από τον κ. Winai Trakankit την Πέμπτη (6 Ιουνίουth) της κολλημένης χελώνας.

Οι ξένοι είχαν βρει δύο θαλάσσιες χελώνες κολλημένες σε δίχτυα ψαρέματος σε μια παραλία στο Maikhao. Βοηθούσαν να αφαιρέσουν το δίχτυ ψαρέματος από τις θαλάσσιες χελώνες Hawksbill όταν έφτασαν οι θαλάσσιοι υπάλληλοι.

Η μία από τις χελώνες ήταν υγιής και δεν είχε πληγές ενώ η άλλη χελώνα φαινόταν αδύναμη. Η πιο αδύναμη χελώνα είναι μια νεαρή θαλάσσια χελώνα Hawksbill που έχει πλάτος 31.5 εκατοστά, μήκος 35 εκατοστά και βάρος 3.2 κιλά. Η αδύναμη χελώνα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Απειλούμενων Ζώων Sireetarn.

Οι αλλοδαποί που συμμετείχαν στη βοήθεια της χελώνας αρνήθηκαν να κατονομαστούν, λέγοντας ότι οι ενέργειές τους αφορούσαν τις χελώνες και τη βοήθεια της άγριας ζωής και όχι για τους εαυτούς τους ή για να λάβουν εύσημα στο διαδίκτυο ή στα μέσα ενημέρωσης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.