Πάνω από 100,000 άτομα φέρεται να υπογράφουν αίτηση για την εκ νέου ποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης καθώς οι ομάδες υπέρ της κάνναβης σχεδιάζουν μαζική διαμαρτυρία στις 9 Ιουνίου

Εθνικός-

Στις 6 Ιουνίου 2024, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, Somsak Thepsuthin, μίλησε στο κοινό σχετικά με τη διαμάχη σχετικά με την πιθανή επαναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού τύπου 5.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, η ομάδα κατά της κάνναβης «Youth Network Against Cannabis (YNAC)» υπέβαλε αίτηση με περισσότερες από 100,000 υπογραφές για την ποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, υποστηρίζοντας τον περιορισμό της μόνο σε ιατρικούς και υγειονομικούς σκοπούς.

Ο Somsak αποκάλυψε ότι αυτό ευθυγραμμίζεται με την προσέγγιση της κυβέρνησης.

Αν και οι προηγούμενες προσπάθειες τροποποίησης των υπουργικών κανονισμών για την επαναποινικοποίηση της κάνναβης δεν είχαν ευρεία υποστήριξη, ο Somsak τόνισε τη δέσμευσή του να ελαχιστοποιήσει τις συγκρούσεις μεταξύ των αντίπαλων μερών, ακόμη και όταν πυροδοτείται ένας πόλεμος λέξεων μεταξύ ομάδων υπέρ και κατά της κάνναβης.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αίτημα μιας ομάδας υπέρ της κάνναβης για δημόσια συζήτηση ή ψηφοφορία σχετικά με την ανακατάταξη, η οποία δεν έγινε ποτέ, ο Somsak υποστήριξε ότι ήταν δίκαιος, επικαλούμενος την προηγούμενη θέση του ως Υπουργού Δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης. Ωστόσο, δεν απάντησε ευθέως εάν θα εξετάσει το ενδεχόμενο συζήτησης ή δημόσιας ψηφοφορίας.

Αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο στην επιχείρηση κάνναβης μετά τη νομιμοποίηση, ο Somsak διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να λειτουργούν νόμιμα σύμφωνα με ιατρικές και υγειονομικές κατευθυντήριες γραμμές και ισχυρίστηκε ότι παρά το σχέδιο επαναταξινόμησης της κάνναβης ως ναρκωτικού, η διαδικασία νόμιμης χρήσης κάνναβης για ιατρικές ανάγκες δεν θα ήταν πολύ παρεμβατική , περίπλοκο ή ακριβό. Η ψυχαγωγική χρήση, ωστόσο, θα θεωρηθεί παράνομη.

Σχετικά με τη διαμαρτυρία «Διαμορφώνοντας το μέλλον της ταϊλανδέζικης κάνναβης» που είχε προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου στο Κυβερνητικό Μέγαρο, ο Somsak δήλωσε ότι δεν γνώριζε το γεγονός αλλά θα συζητούσε το θέμα με την ομάδα για να αναζητήσει λύση.

Οι διαδηλωτές κατά της κάνναβης έχουν ορκιστεί να συγκεντρώσουν ισχύ και να δείξουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο επαναποινικοποίησης της κάνναβης και επίσης έχουν ήδη αμφισβητήσει τη διαφάνεια και την ακεραιότητα της διαδικασίας λήψης υπογραφών από αντίπαλες ομάδες.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο μας σχετικά με την Πρόταση του Πρωθυπουργού Challenge των Ταϊλανδικών Υπασπιστών της Κάνναβης, Απαίτηση λήψης αποφάσεων με βάση την επιστήμη.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.