Το Εθνικό Γραφείο Υδάτινων Πόρων εκδίδει προειδοποίηση για πλημμύρες λόγω μουσώνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Γραφείο Εθνικών Υδάτινων Πόρων ανακοίνωσε ότι ο νοτιοδυτικός μουσώνας καλύπτει τη Θάλασσα Ανταμάν, την Ταϊλάνδη και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης, με αποτέλεσμα έντονες και πολύ έντονες βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα στις βόρειες, ανώτερες βορειοανατολικές και κεντρικές περιοχές.

Έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για πλημμύρες για τις 4-11 Ιουνίου 2024 για τις ακόλουθες περιοχές:

Βόρεια περιοχή: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Phayao, Nan, Tak, Phitsanulok και Phetchabun.

Άνω βορειοανατολική περιοχή: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Chaiyaphum και Khon Kaen.

Κεντρική περιοχή: Kanchanaburi, Ratchaburi, Phetchaburi, Prachinburi, Chonburi, Rayong, Chanthaburi και Trat.

Το Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών έχει συντονιστεί με αυτές τις 23 επαρχίες για να προετοιμαστεί για πιθανές έντονες βροχοπτώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ξαφνικές πλημμύρες, δασικές απορροές και λιμνάζοντα νερά. Οι αρχές λαμβάνουν οδηγίες να παρακολουθούν και να παρακολουθούν για καταστροφές που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες 24 ώρες το 7ωρο, XNUMX ημέρες την εβδομάδα, ιδιαίτερα παρακολουθώντας στενά τα επίπεδα βροχόπτωσης σε κάθε περιοχή και παρακολουθώντας τις ζώνες υψηλού κινδύνου για έντονες ή συσσωρευμένες βροχοπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες.

Για τους φυσικούς τουριστικούς χώρους, εάν η έντονη βροχόπτωση εγκυμονεί κινδύνους, οι κυβερνήτες των επαρχιών πρέπει να διατάξουν τις αρμόδιες υπηρεσίες να εκδώσουν προειδοποιήσεις και να περιορίσουν την πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές. Επιπλέον, αξιωματούχοι θα σταθμεύουν σε αυτές τις περιοχές υψηλού κινδύνου όλο το εικοσιτετράωρο.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.