Η κυβέρνηση θα μετατρέψει την Ταϊλάνδη σε κέντρο για ειδικευμένους αλλοδαπούς εργάτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα στρατηγικό σχέδιο για τη μετατροπή της Ταϊλάνδης σε κόμβο για ειδικευμένους ξένους εργαζομένους, την ενίσχυση της οικονομικής ανταγωνιστικότητάς της και τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης. Με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Srettha Thavisin, η πρωτοβουλία θα οδηγήσει στην εισαγωγή αρκετών νέων κατηγοριών θεωρήσεων για την προσέλκυση παγκόσμιων ταλέντων.

Επίσημα στοιχεία από το Συμβούλιο Επενδύσεων (BOI) αποκαλύπτουν ότι η Ταϊλάνδη έχει εκδώσει θεωρήσεις εργασίας και άδειες εργασίας σε περισσότερους από 56,000 ξένους ειδικούς που ασχολούνται με έργα που προωθούν τις επενδύσεις. Επιπλέον, το πρόγραμμα βίζας μακράς διαρκείας (LTR) διαθέτει πλέον περισσότερους από 4,000 κατόχους από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κίνας, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και της Γαλλίας. Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος βίζας έχει σχεδιαστεί για ειδικούς, απομακρυσμένους εργαζόμενους, πλούσιους ιδιώτες και συνταξιούχους με συντρόφους, προσφέροντας προνόμια όπως δεκαετής διαμονή, σημαντικές μειώσεις φόρων για ειδικούς και λιγότερο συχνά check-in μετανάστευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Chai Wacharonke αποκάλυψε ότι υπάρχουν επί του παρόντος 2,170 άτομα με έξυπνες βίζες, που προσελκύουν εξειδικευμένους επαγγελματίες, επενδυτές και επιχειρηματίες σε βασικούς τομείς, κυρίως από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον Chai, η επερχόμενη «Βίζα Προορισμού Ταϊλάνδης» (DTV), που αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα, αναμένεται επίσης να προσελκύσει ακόμη περισσότερους ξένους υπηκόους με ψηφιακές δεξιότητες, ενισχύοντας περαιτέρω την ελκυστικότητα της Ταϊλάνδης ως προορισμός για επαγγελματίες.

Για να διευκολυνθεί η άφιξη και η ενσωμάτωση ξένων ταλέντων, το BOI συνεργάστηκε με το Γραφείο Μετανάστευσης και το Υπουργείο Εργασίας για τη δημιουργία του One Start One Stop Investment Center (OSOS) για την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών για ξένους ειδικούς και επενδυτές.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.