Οι αρχές επιβολής του νόμου της Ταϊλάνδης συνεχίζουν να καταπολεμούν τους παράνομους υποψηφίους επιχειρήσεων στο Πουκέτ

Πουκέτ -

Το Τμήμα Ειδικών Ερευνών της Ταϊλάνδης (DSI) συνέχισε την καταστολή, όπως λένε, ως επί το πλείστον παράνομοι Ρώσοι, Πακιστανοί και Ινδοί που χρησιμοποιούν Ταϊλανδούς παράνομα ως επιχειρηματίες στο Πουκέτ.

Την Πέμπτη (6 Ιουνίουth) αξιωματικοί του DSI με επικεφαλής τον κ. Taweewat Surasit και αξιωματούχοι του Πουκέτ με εντάλματα έρευνας από το Επαρχιακό Δικαστήριο του Πουκέτ επιθεώρησαν πολλά λογιστικά και δικηγορικά γραφεία. Δύο μέρη είναι στο Kathu και ένα άλλο μέρος της επιχείρησης είναι στη Rassada. Τα συγκεκριμένα ονόματα των επιχειρήσεων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Taweewat είπε στο Phuket Express ότι πέρυσι βρήκαν περίπου 60 μεγάλες λογιστικές εταιρείες με παράνομους και άγνωστους ξένους μετόχους. Πολλοί ξένοι από ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία λειτουργούν «κρυφά» επιχειρήσεις ακινήτων και καταλυμάτων, δήλωσε ο Taweewat.

Εν τω μεταξύ, πολλοί Πακιστανοί και Ινδοί λειτουργούν «κρυφά» επιχειρήσεις εστιατορίων, είπε ο Taweewat. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει συνολικά τουλάχιστον 200 εκατομμύρια μπατ, αλλά ο Taweewat προειδοποίησε ότι ο αριθμός δεν έχει συμπεριλάβει ακόμη τις επιχειρήσεις ακινήτων. Η DSI βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία συλλογής αποδεικτικών στοιχείων για περαιτέρω έρευνα.

Το Phuket Express έχει δει μια σημαντική σύγχυση σχετικά με αυτήν την καταστολή και θέλησε να αφιερώσει λίγο χρόνο για να διευκρινίσει ορισμένα πράγματα.

Ένας "υποψήφιος" είναι ουσιαστικά όταν ένας ξένος υπήκοος "υποδεικνύει" έναν υπήκοο Ταϊλάνδης για να είναι ο νόμιμος κάτοχος άδειας και ιδιοκτήτης σε χαρτί μιας επιχείρησης, παρακάμπτοντας τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης γύρω από την ιδιοκτησία ξένης επιχείρησης.

Στην πραγματικότητα, σε περιπτώσεις παράνομων υποψηφίων, ένας αλλοδαπός ή ομάδα αλλοδαπών είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες και το όνομα της Ταϊλάνδης είναι συνήθως απλώς ένας αμειβόμενος υπάλληλος χωρίς πραγματική ιδιοκτησία ή επιχειρηματικές αποφάσεις. Αυτός ο Ταϊλανδός υποψήφιος συνήθως λαμβάνει επιπλέον χρήματα από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες για να είναι ο νόμιμος κάτοχος της άδειας.

Το DSI δεν καταπολεμά τις νόμιμες επιχειρηματικές συνεργασίες ή τα παντρεμένα ζευγάρια στα οποία ένας αλλοδαπός υπήκοος έχει νόμιμο ποσοστό επιχείρησης σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης. Στοχεύουν μόνο σε παράνομους υποψηφίους, κάτι που αν και συνηθίζεται στην Ταϊλάνδη και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εφαρμόζεται, είναι πράγματι αντίθετο με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης.

Σχετικό άρθρο:

Σε μια σαρωτική καταστολή που ονομάστηκε «Operation Nominee Sweep», το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών (CIB) συνέλαβε συνολικά 104 άτομα, αποτελούμενα από 67 Ρώσους υπηκόους και 37 Ταϊλανδούς, για τη συμμετοχή τους σε ένα τεράστιο δίκτυο εταιρειών με ξένους μετόχους.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.