Η Ταϊλάνδη προσελκύει περισσότερους Ινδούς τουρίστες ως αποτέλεσμα της επέκτασης χωρίς βίζα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Chai Wacharoke αποκάλυψε ότι η Ταϊλάνδη έχει προσελκύσει περισσότερους Ινδούς τουρίστες ως αποτέλεσμα του μέτρου χωρίς βίζα. Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε νωρίτερα την παράταση της προσωρινής απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για επισκέπτες από την Ινδία που δεν υπερβαίνει τις 30 ημέρες, με ισχύ από 11 Μαΐου 2024 έως 11 Νοεμβρίου 2024. Κατά συνέπεια, οι αναζητήσεις για την Ταϊλάνδη στην πλατφόρμα Airbnb, μια ηλεκτρονική αγορά για διαμονή, έχουν αυξηθεί πάνω από 200% από τον αριθμό το 2023. Η Airbnb δηλώνει ότι η Μπανγκόκ, το Πουκέτ, το Τσιάνγκ Μάι, το Κράμπι και το Κο Σαμούι είναι οι πέντε προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις στην Ταϊλάνδη.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση ενέκρινε τρία στάδια για τη χορήγηση βίζας και τη διευκόλυνση των ταξιδιών για την τόνωση της οικονομίας της Ταϊλάνδης και την προώθηση του τουρισμού της. Οι βραχυπρόθεσμες που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στα τέλη Ιουνίου περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

1) Παράταση της απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για τουρίστες και βραχυπρόθεσμους επαγγελματίες επισκέπτες για περίοδο έως 60 ημερών (από την περίοδο των 30 ημερών) για κατόχους διαβατηρίων από 93 χώρες/περιοχές.

2) Αύξηση του αριθμού των χωρών/περιοχών των οποίων οι κάτοχοι διαβατηρίου πληρούν τις προϋποθέσεις για Visa on Arrival (VOA) από 19 σε 31.

3) Εισαγωγή της νέας Visa Προορισμού Ταϊλάνδης (DTV) για μακροπρόθεσμα ταξίδια, «ψηφιακούς νομάδες» και συμμετέχοντες σε ορισμένες πολιτιστικές δραστηριότητες, με περίοδο παραμονής έως και 180 ημέρες ανά επίσκεψη, σε βάση πολλαπλών εισόδων εντός μιας περιόδου πενταετής.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.