Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Η αστυνομία της Ταϊλάνδης καταστρέφει τους αλλοδαπούς που κατέχουν παράνομα επιχειρήσεις και πολλά άλλα

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στο Πουκέτ και τις κοντινές επαρχίες.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 27 Μαΐου έως την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

  1. Ένα 15χρονο αγόρι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον θείο του στο Σρι Σάνθορν τη Δευτέρα (27 Μαΐουth).

Η αστυνομία Thalang είπε στο Phuket Express ότι ο κ. E έχει κατηγορηθεί για πρόκληση θανάτου από επίθεση, αλλά επειδή είναι ανήλικος, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει μικρότερες κατηγορίες τελικά.

2. Ένας καυγάς μετά τον αγώνα ξέσπασε σε ένα στάδιο πυγμαχίας της Πατόνγκ μετά από έναν αγώνα πυγμαχίας στην Ταϊλάνδη μεταξύ αθλητών από τη Ρωσία και την Ιρλανδία.

Οι εμπλεκόμενοι συγκεντρώθηκαν αργότερα σε γραφείο αξιωματούχων της περιοχής και αγκαλιάστηκαν και ζήτησαν συγγνώμη για το περιστατικό.

3. Ένας Σουηδός συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ για 113 ημέρες παραμονής.

Οι αξιωματικοί μετανάστευσης συνέλαβαν έναν 41χρονο Σουηδό στον διεθνή τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες.

4. Δύο Κινέζοι και ένας άνδρας της Μιανμάρ συνελήφθησαν αφού βρέθηκαν να εγκαθιστούν καλωδιακή τηλεόραση σε διαμέρισμα στην πόλη του Πουκέτ.

Και οι τρεις άνδρες έχουν τουριστική βίζα. Παραδέχτηκαν στην αστυνομία ότι δεν είχαν νόμιμες άδειες εργασίας.

5. Σε μια σαρωτική καταστολή που ονομάστηκε «Operation Nominee Sweep», το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών (CIB) συνέλαβε συνολικά 104 άτομα, αποτελούμενα από 67 Ρώσους υπηκόους και 37 Ταϊλανδούς, για τη συμμετοχή τους σε ένα τεράστιο δίκτυο εταιρειών με ξένους μετόχους.

Η σύλληψη μιας Ρωσίδας και των Ταϊλανδών συνεργατών της οδήγησε στην ευρύτερη σύλληψη 231 υπόπτων που συνδέονται με τις επιχειρήσεις του υποψηφίου. Αν και είναι ευρέως συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε έναν Ταϊλανδό υποψήφιο ή να πληρώνετε χρήματα σε κάποιον για να υπογράψει συμβόλαια και να έχει άδειες, η συγκάλυψη του πραγματικού αλλοδαπού ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης στην Ταϊλάνδη είναι παράνομη.

Αυτά για αυτήν την εβδομάδα. Να είσαι ασφαλής!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.