Το αεροδρόμιο του Πουκέτ πρόκειται να υποστεί μεγάλη επέκταση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το αεροδρόμιο του Πουκέτ πρόκειται να υποβληθεί σε σημαντική επέκταση με την κατασκευή ενός νέου διεθνούς τερματικού σταθμού, που προβλέπεται να αυξήσει τη χωρητικότητά του από 12.5 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως σε 18 εκατομμύρια. Ο διευθυντής του αεροδρομίου Monchai Tanod επιβεβαίωσε ότι η φάση σχεδιασμού για το νέο τερματικό βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ολοκλήρωσή του αναμένεται φέτος.

Η ανάγκη για επέκταση οφείλεται στην τρέχουσα κίνηση του αεροδρομίου, η οποία σχεδόν ταιριάζει με τα προ-COVID-19 επίπεδα. Τον περασμένο μήνα, το αεροδρόμιο του Πουκέτ διαχειριζόταν περίπου 16,000 επιβάτες εσωτερικού την ημέρα, που αντιπροσωπεύουν το 90% της εγχώριας κυκλοφορίας πριν από την πανδημία. Η διεθνής κίνηση έχει ήδη ξεπεράσει τα προηγούμενα επίπεδα, με μέσο όρο 22,000 αφίξεις και αναχωρήσεις καθημερινά, 7% υψηλότερες από το 2019.

Ο Monchai αναμένει ότι ο αριθμός των επιβατών φέτος θα φτάσει ή θα υπερβεί το σύνολο των 2019 εκατομμυρίων για το 18. Ο νέος τερματικός σταθμός, που αναμένεται να αρχίσει να κατασκευάζεται το 2026 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριών ετών, έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη χωρητικότητα και την αποτελεσματικότητα του χειρισμού των διεθνών πτήσεων.

Εκτός από τον νέο τερματικό σταθμό, υπάρχουν επίσης σχέδια για έναν ειδικό τερματικό σταθμό για υδροπλάνα, μέρος ενός ευρύτερου οράματος για επέκταση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου. Τα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης (AOT) έχουν διαθέσει προϋπολογισμό 6 δισεκατομμυρίων μπατ για αυτήν την ανάπτυξη.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.