Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί για άμεση δράση για την εξάλειψη του ηλεκτρονικού τσιγάρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει επισημάνει ότι είναι επείγουσα πολιτική η εξάλειψη των ηλεκτρονικών τσιγάρων, μετά από συνεχείς καθημερινές αναφορές για προτομές ηλεκτρονικών τσιγάρων από διοικητικούς λειτουργούς.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών, Anutin Charnvirakul, τόνισε την επείγουσα ανάγκη εξάλειψης των ηλεκτρονικών τσιγάρων, μετά από συνεχείς αναφορές για αποτυχίες ηλεκτρονικών τσιγάρων από διοικητικούς αξιωματούχους.

Ο Ανούτιν δήλωσε ότι το θέμα μπορεί να φαίνεται δευτερεύον, αλλά είναι ένα σημαντικό εθνικό πρόβλημα. Το Non-Smoking Campaign Foundation ανέφερε πρόσφατα ότι παιδιά ηλικίας από 10 ετών εθίζονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Τόνισε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών. «Τα παιδιά είναι το μέλλον του έθνους», είπε, προσθέτοντας ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα της Ταϊλάνδης παγκοσμίως λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών της Ταϊλάνδης που είναι εθισμένα σε αυτά.

Ο υπουργός Anutin ανέφερε ότι οι γιατροί στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας συμφωνούν ομόφωνα ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι επικίνδυνα και δεν προσφέρουν κανένα όφελος. Σημείωσε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι εξίσου επιβλαβή με τα παραδοσιακά τσιγάρα, καθώς περιέχουν νικοτίνη, η οποία προκαλεί εθισμό.

Η απουσία νικοτίνης οδηγεί σε συμπτώματα στέρησης, επηρεάζοντας τη νοητική εστίαση και συγκέντρωση. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο ανησυχητικά λόγω της εύκολης προσβασιμότητάς τους και των υψηλών ποσοστών εθισμού, ειδικά μεταξύ των παιδιών. Οι παράνομες πωλήσεις είναι αχαλίνωτες μέσα και γύρω από τα σχολεία παρά το γεγονός ότι είναι αντίθετες με το νόμο.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι πολλοί γονείς έχουν διαμαρτυρηθεί για το θέμα αυτό, το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Χάρη σε συμβουλές από το κοινό, οι αξιωματούχοι ήταν αποτελεσματικοί στην κατάσχεση ηλεκτρονικών τσιγάρων, με κατασχεμένα αντικείμενα αξίας από εκατοντάδες χιλιάδες έως εκατοντάδες εκατομμύρια μπατ.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.