Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εισάγει βίζα προορισμού Ταϊλάνδης για ψηφιακούς νομάδες και εργαζομένους μακράς διαρκείας

Εθνικός-

Στις 28 Μαΐου 2024, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Chai Watcharong ανακοίνωσε νέα μέτρα έκδοσης βίζας και κατευθυντήριες γραμμές για την προώθηση του τουρισμού και την τόνωση της οικονομίας της Ταϊλάνδης μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το TPN Media προειδοποιεί, ωστόσο, ότι πολλές συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τις βίζες και πιθανώς επιπλέον απαιτήσεις και πιθανούς κανονισμούς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί ή δημοσιοποιηθούν μέχρι την ώρα του Τύπου και ακόμη περιμένουν τη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών, που θα γίνει στις αρχές Ιουνίου.

Ο Τσάι δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε την εφαρμογή μιας ισχυρής τουριστικής πολιτικής ως απάντηση στην παρατεταμένη οικονομική στασιμότητα της Ταϊλάνδης και τους χαμηλότερους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης στοχεύει να επισπεύσει αυτήν την πολιτική εντός του 2024 για να δημιουργήσει τουλάχιστον τρία τρισεκατομμύρια μπατ σε έσοδα από τον τουρισμό.

Για να επιτευχθεί αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προτείνει τρία προληπτικά μέτρα για τη διευκόλυνση των ξένων τουριστών. Αυτές περιλαμβάνουν εξαιρέσεις από την έκδοση βίζας για τουριστικούς, επαγγελματικούς και βραχυπρόθεσμους σκοπούς εργασίας, οι οποίες πλέον θα επιτρέπουν παραμονή έως και 60 ημέρες, επεκτείνοντας τη λίστα εξαιρέσεων από 57 σε 93 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας και άλλων.

Επιπλέον, η λίστα βίζας κατά την άφιξη θα επεκταθεί από 19 σε 31 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Ινδίας, του Μεξικού και άλλων.

Μια νέα κατηγορία βίζας, η Visa προορισμού Ταϊλάνδης (DTV), θα εισαχθεί για μακροχρόνιους μετανάστες εργαζομένους και ψηφιακούς νομάδες, επιτρέποντας διαμονή έως και 180 ημερών με τέλος έκδοσης βίζας 10,000 μπατ, με ισχύ για πέντε χρόνια.

Οι κάτοχοι DTV μπορούν να παρατείνουν τη διαμονή τους μία φορά για επιπλέον 180 ημέρες με επιπλέον χρέωση 10,000 μπατ και ενδέχεται να ζητήσουν αλλαγή του τύπου βίζας εντός της χώρας, αν και αυτό θα τερματίσει το DTV.

Οι υποψήφιοι DTV πρέπει να προσκομίσουν οικονομικά αποδεικτικά στοιχεία για έναν υποστηρικτή ή εγγυητή με πιστωτικό όριο τουλάχιστον 500,000 μπατ. Είναι επίσης πιθανό να υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις για αυτήν τη βίζα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απόδειξης έγκυρης απασχόλησης σε εγγεγραμμένη εταιρεία, η οποία κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουνίου.

Η βίζα DTV ΔΕΝ επιτρέπει σε «κανέναν» ψηφιακό νομάδα να μείνει στην Ταϊλάνδη για πέντε χρόνια, όπως εσφαλμένα σημειώνεται από ορισμένα μέσα ενημέρωσης. Για να είμαστε σαφείς, μόλις αποκτηθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα σε μια περίοδο πέντε ετών, για 180 ημέρες, και να παραταθεί μία φορά για άλλες 180 ημέρες, με τέλος κατάθεσης 10,000 μπατ κάθε φορά. Αφού χρησιμοποιηθεί δύο φορές, η βίζα DTV θα λήξει. Όπως αναφέρθηκε, πρόσθετες απαιτήσεις θα δημοσιοποιηθούν στο εγγύς μέλλον από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και υπόκεινται σε αλλαγές.

Είναι επίσης σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν φορολογικές επιπτώσεις για τη βίζα DTV, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί από την ώρα του Τύπου.

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε επίσης βραχυπρόθεσμα μέτρα έκδοσης βίζας για αλλοδαπούς φοιτητές που ακολουθούν πτυχίο Bachelor ή υψηλότερο με μη μεταναστευτική βίζα. Αυτοί οι φοιτητές μπορούν να παρατείνουν τη διαμονή τους για έως και ένα έτος μετά την αποφοίτησή τους για εργασία και ταξίδι, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό από το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Επιστήμης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ταϊλάνδης.
Για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, η κυβέρνηση θα εξορθολογίσει τους κωδικούς για τις μη μεταναστευτικές θεωρήσεις, μειώνοντάς τους από 17 σε 7 έως τον Σεπτέμβριο του 2024.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες για αυτό θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.
Επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο του 2024 θα τεθούν σε ισχύ αναθεωρημένα κριτήρια και προϋποθέσεις για βίζα μη μεταναστευτικής μακράς διαμονής για συνταξιούχους/εκπατρισμένους που επιθυμούν να περάσουν τα τελευταία τους χρόνια στην Ταϊλάνδη.

Αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές στις θεωρήσεις συνταξιοδότησης από την ώρα του Τύπου, ένα στοιχείο που σημειώθηκε ήταν ότι tη απαίτηση ασφάλισης υγείας για βίζα μη μεταναστών (OA) θα μειωθεί από 3,000,000 μπατ σε επίπεδα προ του COVID-19 των 40,000 μπατ για εξωτερική περίθαλψη και 400,000 μπατ για εσωτερική περίθαλψη.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες e-Visa θα επεκταθούν από 47 σε 94 πρεσβείες και προξενεία για να συμπεριλάβουν όλες τις πρεσβείες, τα προξενεία και τα εμπορικά και οικονομικά γραφεία της Ταϊλάνδης σε όλο τον κόσμο έως τον Δεκέμβριο του 2024.

Για μακροπρόθεσμα μέτρα, η βελτίωση του συστήματος Ηλεκτρονικής Ταξιδιωτικής Άδειας (ETA) για αλλοδαπούς που εξαιρούνται από την υποχρέωση θεώρησης θα είναι πλήρως λειτουργική έως τον Ιούνιο του 2025.

Η TPN Media θα παράσχει περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες σχετικά με αυτές τις αλλαγές κατά τη δημοσίευσή τους. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύονται είναι προκαταρκτικές και δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί από την Ταϊλανδική Μετανάστευση ή τα αρμόδια υπουργεία και ως εκ τούτου υπόκεινται σε αλλαγές.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.