Γάλλος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά στον καταρράκτη Na Muang 2 στο Koh Samui

Κο Σαμούι-

Στις 18 Μαΐου 2024, οι διοικητικοί υπάλληλοι της Περιφέρειας Koh Samui έλαβαν μια αναφορά ατυχήματος για έναν αλλοδαπό που υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο μετά από πτώση στον καταρράκτη Na Muang 2 στο Koh Samui, Surat Thani.

Σε απάντηση στην αναφορά, η τουριστική αστυνομία του Κο Σαμούι, ομάδες διάσωσης και αρμόδιες υπηρεσίες στάλθηκαν στον τόπο του ατυχήματος και βρήκαν μια Γαλλίδα τουρίστρια, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό από την αστυνομία, η οποία είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό αφού γλίστρησε και τραυμάτισε το γόνατό της.
Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, το θύμα και οι άλλοι τρεις φίλοι της πήγαν για πεζοπορία στον καταρράκτη Na Muang 2. Ωστόσο, η Γαλλίδα θύμα φέρεται να γλίστρησε και έπεσε σε βράχους καθώς περπατούσε σε βραχώδες και ολισθηρό έδαφος. Στη συνέχεια οι φίλοι της ζήτησαν βοήθεια από τους ντόπιους καθώς το Γάλλο θύμα δεν μπορούσε να περπατήσει.
Τα σωστικά συνεργεία προετοίμασαν τον απαραίτητο εξοπλισμό και σχεδίασαν τη διάσωση του θύματος. Όταν έφτασαν στον τόπο του ατυχήματος, τα σωστικά συνεργεία παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και μετέφεραν σιγά σιγά το θύμα σε ασφαλές μέρος με πτυσσόμενο φορείο.


Το θύμα μεταφέρθηκε με επιτυχία στο νοσοκομείο Koh Samui για ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με τις ομάδες διάσωσης. Η επιχείρηση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες καθώς το έδαφος ήταν βραχώδες, απότομο και ολισθηρό.
Ωστόσο, το Na Muang Waterfall 2 φέρεται να είχε παρόμοια ατυχήματα κάθε χρόνο, αν και οι αστυνομικοί έβαλαν προειδοποιητικές πινακίδες. Αναφέρθηκε ότι κάποιοι από αυτούς είχαν χάσει ακόμη και τη ζωή τους από πτώση από ψηλό έδαφος.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.