Εκδόθηκε προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις σε όλη την Ταϊλάνδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης (TMD) εξέδωσε προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις που αναμένεται να σαρώσουν διάφορες περιοχές της Ταϊλάνδης από τις 20 έως τις 26 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του TMD Kornrawee Sitthichivapak, ο επικείμενος καιρός οφείλεται στην ένταση των νοτιοδυτικών ανέμων σε όλη την Ταϊλάνδη. Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αυτοί οι άνεμοι θα επηρεάσουν τη Θάλασσα Ανταμάν, τον Κόλπο της Ταϊλάνδης και αρκετές επαρχίες.

Οι κάτοικοι στα δυτικά τμήματα του Βορρά, της Κεντρικής Πεδιάδας και των νότιων περιοχών της Ταϊλάνδης έχουν κληθεί να προετοιμαστούν για πιθανές ξαφνικές πλημμύρες και απορροές, που θα μπορούσαν να προκύψουν από τις προβλεπόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις. Η συμβουλευτική υπογραμμίζει τη σημασία της ετοιμότητας σε αυτές τις περιοχές για τον μετριασμό των επιπτώσεων των αναμενόμενων έντονων καιρικών συνθηκών.

Το TMD έχει επίσης προειδοποιήσει τους ναυτικούς σχετικά με τις συνθήκες θαλασσοταραχής, με τα ύψη των κυμάτων στη Θάλασσα Ανταμάν να αναμένεται να φτάσουν μεταξύ δύο και τριών μέτρων από Τρίτη έως Κυριακή. Οι αρχές έχουν συμβουλεύσει να μην κάνουν βαρκάδα στα ανώτερα μέρη της Θάλασσας Ανταμάν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και ζήτησαν αυξημένη προσοχή σε όσους πλέουν στα ύδατα του Κόλπου της Ταϊλάνδης και της κάτω Θάλασσας Ανταμάν.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.