Απαιτείται προσεκτική εξέταση για πιθανή επαναποινικοποίηση της κάνναβης, λέει το μέλος και ηγέτης του κόμματος Bhumjaithai

Εθνική -

Στις 17 Μαΐου 2024, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Karom Phonphonklang, μέλος του Κόμματος Bhumjaithai, εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την πιθανή επαναταξινόμηση της κάνναβης σε ελεγχόμενη ναρκωτική ουσία, η οποία ουσιαστικά θα την επαναποινικοποιούσε.

Υποστήριξε επίσης ότι πολλοί τομείς είναι αντίθετοι σε αυτή την κίνηση και ότι απαιτείται προσεκτική εξέταση.

Ο κ. Karom δήλωσε ότι η κάνναβη έχει πολλά οφέλη όταν ρυθμίζεται σωστά. Ως εκ τούτου, προέτρεψε το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας να διενεργήσει μια εις βάθος αξιολόγηση για να αξιολογήσει τη συνολική επίδραση της κάνναβης μετά τη νομιμοποίησή της κατά την τελευταία διοίκηση το 2022.

Ο κ. Karom δήλωσε επίσης ότι η προτεινόμενη αναταξινόμηση της κάνναβης θα μπορούσε να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη επενδύσει πολλά στον κλάδο.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε ο κ. Καρόμ. «Η κάνναβη έχει τόσο φαρμακευτική όσο και οικονομική αξία. Με προσεκτική διαχείριση, μπορεί να κάνει περισσότερο καλό παρά κακό».

Όταν ρωτήθηκε εάν η επαναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού θα δημιουργήσει σύγκρουση εντός της κυβέρνησης συνασπισμού, ο κ. Καρόμ δήλωσε ότι ενώ κάθε κόμμα έχει τις δικές του πολιτικές, η τελική απόφαση για την επαναταξινόμηση της κάνναβης ανήκει στο Pheu Thai Party, το οποίο κατέχει τις περισσότερες έδρες στη βουλή. Ωστόσο, ο κ. Karom δήλωσε ότι το Κόμμα Bhumjaithai «δεν θα μείνει σιωπηλό» σχετικά με το θέμα.

Εν τω μεταξύ, την ίδια ημέρα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ηγέτης του Κόμματος Μπουτζαϊτάι, Ανουτίν Τσανβιρακούλ, εξέφρασε τις ανησυχίες σχετικά με την ανακατάταξη.

Προέτρεψε για προσεκτική εξέταση της στροφής στη νομιμοποίηση, προειδοποιώντας εάν η κάνναβη γίνει πράγματι παράνομη και πάλι, θα μπορούσε να καταρρεύσει ολόκληρη τη βιομηχανία αξίας δισεκατομμυρίων μπατ, να κάνει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους άνεργους, να κλείσει χιλιάδες επιχειρήσεις και να κάνει εκατομμύρια των εγκληματιών χρηστών κάνναβης πρακτικά εν μία νυκτί και υπόκεινται σε εκτεταμένες ποινικές ποινές και υπέρογκα πρόστιμα.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.