Η Ταϊλάνδη θα φιλοξενήσει την 19η Διεθνή Ημέρα Vesak, τιμά την 72η επέτειο γενεθλίων της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Ταϊλάνδη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη 19η Διεθνή Ημέρα Vesak, μια εκδήλωση που τιμά την 72η επέτειο των γενεθλίων της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά φέτος. Η διάσημη συγκέντρωση, που διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο της Σάνγκα, την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και το Πανεπιστήμιο Mahachulalongkornrajavidyalaya (MCU), μαζί με διάφορους εταίρους του δικτύου, έχει προγραμματιστεί για τις 19 έως τις 20 Μαΐου.

Οι χώροι που επιλέχθηκαν για τον εορτασμό είναι το MCU στην επαρχία Ayutthaya, το Συνεδριακό Κέντρο των Ηνωμένων Εθνών στην Μπανγκόκ και το Buddha Monthon Buddhist Park στο Nakhon Pathom.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19 Μαΐου στο MCU με τον Παναγιώτατο Ανώτατο Πατριάρχη να προεδρεύει των τελετών της Ημέρας Vesak. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ειδική προσφορά και τελετή ευλογίας προς τιμήν της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά. Οι προγραμματισμένες συνεδρίες ακαδημαϊκών σεμιναρίων θα διερευνήσουν επίσης την εφαρμογή των βουδιστικών αρχών στη σύγχρονη ζωή, εστιάζοντας σε θέματα όπως η προσοχή για την υγεία και την ευημερία, οι βουδιστικές γνώσεις για την εμπιστοσύνη και τις παγκόσμιες συνεργασίες και τον αντίκτυπο της βουδιστικής εκπαίδευσης στη δημιουργία μιας αρμονικής κοινωνίας.

Στις 20 Μαΐου, οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν στο Συνεδριακό Κέντρο των Ηνωμένων Εθνών, με ομιλίες από εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες όπως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Γενικός Διευθυντής της UNESCO και ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ESCAP. Έχει επίσης προγραμματιστεί μια ειδική διάλεξη με θέμα «Ο βουδιστικός τρόπος οικοδόμησης εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης».

Ο εορτασμός κορυφώνεται με τον Phra Brahmapundit, Πρόεδρο του Διεθνούς Συμβουλίου για την Ημέρα του Vesak, να ανακοινώνει τη Διακήρυξη της Μπανγκόκ 2024. Θα ακολουθήσει μια Dhammayatra και μια πομπή λουλουδιών στο Buddha Monthon.

Η Διεθνής Ημέρα Vesak 2024 αναμένεται να προσελκύσει συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τη διεθνή βουδιστική συνεργασία και κατανόηση. Για να διασφαλιστεί ότι οι παγκόσμιοι θεατές μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εκδηλώσεις, οι τελετές και οι συζητήσεις θα μεταδίδονται ζωντανά σε πολλές πλατφόρμες. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τη ζωντανή μετάδοση στο κανάλι NBT, True Vision TNN2 784 ή μέσω διαδικτυακών πλατφορμών όπως το Facebook στο MCU TV LIVE, MCU TV NEWS, MCU TV-CHANNEL. Κανάλια YouTube MCU TV, MCU TV LIVE, IBSC CHANNEL. και ιστοσελίδες mcu.ac.th, www.icdv.net, να tv.mcu.ac.th.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.