Ομάδες υπεράσπισης της κάνναβης της Ταϊλάνδης καλούν τον Υπουργό Δημόσιας Υγείας να επανεξετάσει την ποινικοποίηση της κάνναβης

Εθνικός-

Στις 16 Μαΐου 2024, ο κ. Prasitchai Nunual, ο γενικός γραμματέας του δικτύου για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της κάνναβης της Ταϊλάνδης, και εκπρόσωποι από διάφορους τομείς υπέβαλαν επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης Somsak Thepsuthin για επανεξέταση της ποινικοποίησης της κάνναβης.

Η επιστολή προτάθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας για συζήτηση σχετικά με το εάν θα πρέπει να επαναταξινομηθεί η κάνναβη σε παράνομο ναρκωτικό ή να θεσπιστεί νομοσχέδιο για τον έλεγχο της κάνναβης, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Επιπλέον, οι ομάδες υπεράσπισης της μαριχουάνας παρουσίασαν στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης για να δημοσιεύσει δημόσιες στατιστικές και επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες συγκρίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάνναβης, των αλκοολούχων ποτών και των τσιγάρων με μια αμερόληπτη επιτροπή επιλεγμένη από ανθρώπους για να ακούσει απόψεις και να συνοψίσει λεπτομερώς τις πληροφορίες. Μετέδωσαν τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Το TPN κάλυψε ολόκληρη την ιστορία σχετικά με την πρόταση του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης για ποινικοποίηση και περιορισμό της χρήσης κάνναβης, προκαλώντας ανησυχίες στους υποστηρικτές της κάνναβης.

Ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας αποκάλυψε δημόσια ότι συμφώνησε στη χρήση της κάνναβης για ιατρικές, υγειονομικές και οικονομικές αξίες σύμφωνα με τα καθολικά πρότυπα. Η κάνναβη θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ιατρικούς σκοπούς και ποτέ δεν είχε αναγνωρίσει τη χρήση για ψυχαγωγικούς σκοπούς από τότε που νομιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2022, είπε ο Somsak.

Εν τω μεταξύ, ομάδες υπεράσπισης της μαριχουάνας από επιχειρηματίες έως χρήστες κάνναβης υπέβαλαν επιστολές στον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin για να επανεξετάσει τον κατάλογο της κάνναβης σε ναρκωτικό σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας σε διάφορες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Chiang Mai, Phuket, Chonburi και Buriram, σύμφωνα με την Ταϊλάνδη. εθνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ομάδες υπεράσπισης της μαριχουάνας πρότειναν στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να συντάξει ένα νομοσχέδιο για την κάνναβη και να ιδρύσει ένα Τμήμα Κάνναβης ως την κύρια υπηρεσία για τη ρύθμιση της νόμιμης κάνναβης για τη δημιουργία ενιαίων προτύπων σε όλη τη χώρα, ανέφεραν τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Επιπλέον, οι ομάδες παρουσίασαν επίσης επιστημονικές ερευνητικές μελέτες σχετικά με το όφελος από τη χρήση κάνναβης και την αξία της στην οικονομία, η οποία δημιουργεί ένα τεράστιο ποσό εσόδων για τη χώρα. Οι ομάδες ζήτησαν από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να εξετάσει τις πληροφορίες προτού αποφασίσουν να επανακαταχωρίσουν την κάνναβη σε παράνομο ναρκωτικό, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Πρότειναν επίσης τη δυνατότητα ενός δημόσιου δημοψηφίσματος ή να επιτραπεί σε μεμονωμένες περιοχές, όπως το Πουκέτ ή η Πατάγια, να αποφασίσουν εάν η κάνναβη πρέπει να είναι συνολικά νόμιμη.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.