Η Ένωση Κάνναβης του Πουκέτ διαμαρτύρεται για να ζητήσει να μην ποινικοποιηθεί εκ νέου η κάνναβη

Πουκέτ -

Οι υπεύθυνοι της Ένωσης Κάνναβης του Πουκέτ συγκεντρώθηκαν στο Επαρχιακό Γραφείο Υγείας του Πουκέτ στην πόλη του Πουκέτ για να δείξουν ότι θέλουν η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να μην επανακαταχωρίσει την κάνναβη ως παράνομο ναρκωτικό όπως πρότεινε ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός, απαγορεύοντας ουσιαστικά την κατοχή και χρήση για τον μέσο καταναλωτή.

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin είχε ασχοληθεί με ζητήματα ναρκωτικών και υποστήριξε την επαναταξινόμηση της κάνναβης ως παράνομου ναρκωτικού τύπου 5.

Απαντώντας στη δήλωση, ο κ. Anutin Charnvirakul, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών, εξέφρασε την άποψή του και εξέφρασε ανησυχίες για τα ζητήματα.

Ο κ. Prasitchai Nunual, γενικός γραμματέας του δικτύου για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της ταϊλανδικής κάνναβης, απάντησε στη δήλωση του Ταϊλανδού πρωθυπουργού σχετικά με πρόταση για επαναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού τύπου 5.

Τώρα για την ενημέρωση:

Την Πέμπτη (16 Μαΐουth) περισσότερα από 50 άτομα συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση με χαρτιά που έγραφαν "Η κάνναβη δεν πρέπει να γίνει ναρκωτική". Επικεφαλής τους ήταν ο κ. Assadet Nongsang. Μια επίσημη επιστολή δόθηκε στον επαρχιακό αναπληρωτή διευθυντή του Πουκέτ κ. Somsuk Somprateep με το μήνυμα για να δείξουν ότι θέλουν να κρατήσουν την κάνναβη έξω από τη λίστα ναρκωτικών και να πιέσουν για τον νόμο περί κάνναβης, ο οποίος αντ' αυτού θα ρυθμίζει την κάνναβη ως βότανο.

Ο κ. Assadet είπε στο Phuket Express, «Οι χειριστές κάνναβης ανησυχούν αφού ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin υποστήριξε την επαναταξινόμηση της κάνναβης ως παράνομου ναρκωτικού τύπου 5. Εκτιμούμε ότι η χώρα θα χάσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια μπατ αν προχωρήσει αυτό το σχέδιο και χιλιάδες επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους. Αυτό θα επηρεάσει τη συνολική απασχόληση και το εισόδημα της χώρας. Περιμέναμε τους οριστικούς νόμους για την κάνναβη και την κάνναβη που συζητήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τώρα η κυβέρνηση είπε ξαφνικά ότι η κάνναβη θα μπει ξανά στη λίστα των ναρκωτικών, καθιστώντας την ξανά παράνομη και κάνοντας εκατομμύρια ανθρώπους εγκληματίες εν μία νυκτί. Πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε και όχι προς τα πίσω. Οι επιχειρήσεις κάνναβης σε όλη την Ταϊλάνδη θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για αυτήν την πρόταση και να καταλήξουν σε πιο ορθολογικούς συμβιβασμούς».

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής διευθυντής της επαρχίας του Πουκέτ κ. Somsuk είπε στο Phuket Express, «Υπάρχουν τουλάχιστον 1,500 χειριστές κάνναβης στο Πουκέτ και έχουν εκφράσει ότι θα συνεργαστούν για να διαμαρτυρηθούν ότι η κάνναβη γίνεται ξανά παράνομη. Θα στείλουμε την επιστολή στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας για να διασφαλίσουμε ότι θα ακούσουν τη φωνή του λαού».

Το Phuket Express σημειώνει ότι αυτή η διαμαρτυρία ήταν μέρος των διαμαρτυριών σε εθνικό επίπεδο από φορείς εκμετάλλευσης κάνναβης σε όλη την Ταϊλάνδη, οι οποίοι παραμένουν ενωμένοι κατά της επανακαταχώρισης της κάνναβης ως ναρκωτικού.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.