Σύγκρουση με ταξί Kamala: τοπικός οδηγός επιβλήθηκε πρόστιμο για εκφοβισμό

Καμάλα, Πουκέτ – Οι εντάσεις μεταξύ τοπικών φορέων ταξί και υπηρεσιών μεταφοράς που βασίζονται σε εφαρμογές για κινητά έφθασαν στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα, 16 Μαΐου 2024 στην Καμάλα, με αποτέλεσμα ένας τοπικός οδηγός ταξί να επιβληθεί πρόστιμο 500 μπατ για επιθετική συμπεριφορά.

Το περιστατικό, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη προσοχή στο διαδίκτυο αφού ένα βίντεο έγινε viral, αφορούσε τον κ. Chalermphon, έναν 40χρονο οδηγό ταξί εφαρμογών για κινητά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Phuket Express, ο κ. Chalermphon μετέφερε έναν άγνωστο ξένο πελάτη το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ομάδα ντόπιων οδηγών ταξί.

Η σύγκρουση σημειώθηκε έξω από δημοφιλές νυχτερινό κέντρο της Καμάλα, όπου είχε φτάσει ο κ. Chalermphon για να παραλάβει τον πελάτη του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι περίπου τρεις ντόπιοι οδηγοί ταξί, που στάθμευαν σε μια κοντινή στάση ταξί, καταδίωξαν το όχημα του κ. Chalermphon, αναγκάζοντας τελικά τον ξένο πελάτη να αποβιβαστεί στη βροχή και να ακυρώσει τη διαδρομή μέσω της εφαρμογής του για κινητά.

Ως απάντηση στο περιστατικό, ο κ. Chalermphon πήγε το θέμα στην Αστυνομία της Καμάλα. Η αστυνομία ενήργησε αμέσως, καλώντας τον κ. Massamee, έναν τοπικό οδηγό ταξί που φέρεται να ταυτοποιήθηκε ως ο υποκινητής. Μετά από έρευνα, ο κ. Massamee κατηγορήθηκε για απειλητική συμπεριφορά και του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 Baht.

Αυτή η εκδήλωση υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη τριβή μεταξύ των παραδοσιακών υπηρεσιών ταξί και των αναπτυσσόμενων εναλλακτικών λύσεων που βασίζονται σε εφαρμογές στην περιοχή. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει ακόμη τα μέτρα που ενδέχεται να ληφθούν για την αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.