Crypto Clash: Σουηδός/Ρώσος συνελήφθη στο Πουκέτ για φερόμενη επίθεση και εκβιασμό

Πουκέτ-

Στις 15 Μαΐου 2025, αξιωματούχοι του Phuket Immigration ανέφεραν στο Phuket Express τη σύλληψη ενός υπόπτου που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κύριος Oleksandr, ένας 25χρονος άνδρας με σουηδική/ρωσική υπηκοότητα.

Συνελήφθη στον τερματικό σταθμό διεθνών αναχωρήσεων του Διεθνούς Αεροδρομίου του Πουκέτ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Chalong με κατηγορίες σχετικά με υποτιθέμενη νυχτερινή κλοπή.

Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε από ένα θύμα που ταυτοποιήθηκε μόνο ως η κα Diera, 23χρονη Ρωσίδα υπήκοος, η οποία ισχυρίστηκε ότι στις 8 Μαΐου, γύρω στις 11:00, είχε κανονίσει να συναντήσει τον κ. Oleksandr σε βίλα στο Chalong. Η συνάντηση, που διοργανώθηκε μέσω του Telegram, προοριζόταν για την ανταλλαγή 25,000 μπατ σε μετρητά για κρυπτονόμισμα αξίας 700 δολαρίων.

Σύμφωνα με την κα Diera, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ένας συνεργός του κ. Oleksandr τη συγκράτησε και της κάλυψε το κεφάλι με μια τσάντα και στη συνέχεια έδεσε τα χέρια και τα πόδια της. Είπε ότι εξαναγκάστηκε να μεταφέρει επιπλέον κεφάλαια και δέχθηκε σωματική επίθεση. Αφού αποκάλυψε τον κωδικό πρόσβασης του κινητού της τηλεφώνου, έδειξε στους υπόπτους ότι δεν είχε υπολειπόμενα χρήματα στον διαδικτυακό τραπεζικό της λογαριασμό. Οι ύποπτοι δεν ήταν ακόμα ευχαριστημένοι και ζήτησαν να βρει περισσότερα χρήματα.

Υπό την πίεση, επικοινώνησε με μια φίλη της, η οποία στη συνέχεια παρέδωσε επιπλέον 104,546 μπατ στον κ. Oleksandr. Αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να τραυματιστεί, αλλά επέλεξε, παρά τις απειλές των υπόπτων να μην το κάνει προηγουμένως, να πάει στην αστυνομία για βοήθεια. Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει με επιτυχία έναν από τους υπόπτους.

Ο κ. Oleksandr ενημέρωσε τις αρχές ότι ο συνεργός του διέφυγε από την Ταϊλάνδη. Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για αυτόν τον δεύτερο ύποπτο, ο οποίος παραμένει ελεύθερος, και η αστυνομία φέρεται να συνεργάζεται με τις διεθνείς αρχές για να προσπαθήσει να προσαγάγει αυτόν τον ύποπτο ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο κ. Oleksandr δεν έχει δημοσιεύσει καμία δήλωση σχετικά με τον δικό του ρόλο στο υποτιθέμενο έγκλημα ή κάποια δήλωση μέχρι την ώρα του Τύπου.

Σχετικά άρθρα:

Μια ομάδα Ρώσων ανδρών φέρεται να απείλησε ένα ζευγάρι Ρώσων και τους μετέφερε σε ένα φορτηγό παρά τη θέλησή τους για να προσπαθήσουν να τους εκβιάσουν για 30 εκατομμύρια μπατ σε Bitcoins στο Πουκέτ.

Πέντε αλλοδαποί ύποπτοι κρατούνται υπό κράτηση αφού φέρεται να ενεπλάκησαν σε απόπειρα εκβίασης σε ζευγάρι Ρώσων για κρυπτονόμισμα.

Διάφοροι άτομα καταδικάστηκαν επειδή απείλησαν ένα συνάδελφο ζευγάρι Ρώσων και τον εξανάγκασαν να μεταφέρουν 30 εκατομμύρια μπατ σε κρυπτονομίσματα.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.