Δεν θα είναι διαθέσιμα κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις στο εθνικό πάρκο Phi Phi στο Krabi

Κράμπι –

Το Εθνικό Πάρκο Hat Noppharat Thara Mu Ko Phi Phi στο Krabi ανακοίνωσε προσωρινό κλείσιμο για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις σε πολλά νησιά λόγω λεύκανσης κοραλλιών.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε τη Δευτέρα (13 Μαΐουth). Η ανακοίνωση θα τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη (16 Μαΐουth) μέχρι νεωτέρας. Το εθνικό πάρκο είπε στο Phuket Express ότι μετά από έρευνα στην περιοχή του εθνικού πάρκου, υπήρξαν ενδείξεις για αύξηση της έντονης λεύκανσης των κοραλλιών σε πολλά νησιά.

Νησιά που θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά για ψαροντούφεκο είναι:

  1. Νησί Kai (Νησί Κοτόπουλου) στα βόρεια, τα ανατολικά και τα δυτικά (Κόλπος Κανγκ Κάο/Κόλπος Μπατ)
  2. Το νησί Poda στα βόρεια και ο κόλπος Pu Ya
  3. Νησί Dang (Κόκκινο νησί), Railay Bay (Νησί Bird Nest ή Happy Island)
  4. Νησί Yawasam

Νησιά που θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά για καταδύσεις καταδύσεις είναι:

  1. Νησί Yawasam

Σχετικά άρθρα:

Το Εθνικό Πάρκο Sirinat ανακοίνωσε το προσωρινό κλείσιμο ενός νησιού στο Thalang μετά την αύξηση της θερμοκρασίας του θαλάσσιου νερού που έχει προκαλέσει λεύκανση των κοραλλιών.

Το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε το κλείσιμο 12 εθνικών θαλάσσιων πάρκων ως απάντηση σε μια κρίσιμη κρίση λεύκανσης των κοραλλιών που αποδίδεται στην αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας από το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.