Το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει 10ετή θεώρηση ΕΟΚ, ενισχύει τη γεωργία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το υπουργικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της περιφερειακής του υποχώρησης χθες (14 Μαΐου) στην επαρχία Πετσαμπούρι, ενέκρινε μια νέα δεκαετή θεώρηση για την προσέλκυση στελεχών και εμπειρογνωμόνων στον Ανατολικό Οικονομικό Διάδρομο (EEC) ως μέρος των προσπαθειών για την ενίσχυση των στοχευμένων βιομηχανιών της χώρας.

Ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Rudklao Intawong Suwankiri, η βίζα της ΕΟΚ έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τον ρόλο του διαδρόμου ως βασικού οικονομικού τομέα, φέρνοντας ειδικούς σε διάφορους τομείς. Η βίζα, η οποία επιτρέπει πολλαπλές εισόδους και εξόδους, ευθυγραμμίζεται με τη διάρκεια της σύμβασης εργασίας ενός ατόμου, χορηγώντας αρχικά πενταετή διαμονή. Η θεώρηση ΕΟΚ χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών, των στελεχών, των επαγγελματιών και των συζύγων και των εξαρτώμενων από αυτούς. Παράλληλα με τη βίζα, οι επιλέξιμοι ειδικοί που εργάζονται στην ΕΟΚ θα επωφεληθούν από μειωμένο συντελεστή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 17%, μια σημαντική μείωση από τον κορυφαίο προοδευτικό συντελεστή της χώρας του 35%.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin έδωσε επίσης εντολή στο Υπουργείο Γεωργίας και Συνεταιρισμών να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση των γεωργικών υποδομών. Η οδηγία υποστηρίζει τη φιλοδοξία της Ταϊλάνδης να μετατραπεί σε περιφερειακό ηγέτη στη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων, με στόχο τον τριπλασιασμό των εισοδημάτων των αγροτών. Η στρατηγική βελτίωσης περιλαμβάνει την προώθηση της γενετικής των φυτών, τη βελτίωση της διαχείρισης του νερού, την προώθηση δοκιμών εδάφους και την υποστήριξη για αποτελεσματική χρήση λιπασμάτων.

Πρόσθετα μέτρα επικεντρώθηκαν στη μόχλευση της δορυφορικής τεχνολογίας για την καταπολέμηση της καύσης γεωργικών προϊόντων και την ανάπτυξη ανθεκτικών στις ασθένειες στελεχών μανιόκας. Η κυβέρνηση πιέζει επίσης για την ανάπτυξη καλλιεργειών υψηλού εισοδήματος όπως ο καφές και το κακάο για να μειωθεί η καύση στις ορεινές περιοχές. Η Ταϊλάνδη έχει συνάψει συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την προώθηση της γεωργικής συνεργασίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για την προώθηση των γεωργικών πρακτικών και τη συμβολή στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια. Αυτά τα σχέδια και οι συνεργασίες αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να υλοποιηθούν έως τον Ιούνιο, μετά από αναλυτικές ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.