Κλείσιμο 12 εθνικών θαλάσσιων πάρκων ανακοινώθηκε μετά τη λεύκανση των κοραλλιών που αποδόθηκε στις αυξημένες θερμοκρασίες της θάλασσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε το κλείσιμο 12 εθνικών θαλάσσιων πάρκων ως απάντηση σε μια κρίσιμη κρίση λεύκανσης των κοραλλιών που αποδίδεται στην αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας από το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο.

Το κλείσιμο, που περιλαμβάνει εξέχοντα πάρκα όπως το Mu Koh Chang και το Ao Phang Nga, έχουν εφαρμοστεί για να αποτραπεί περαιτέρω ζημιά στα οικοσυστήματα των κοραλλιών που άρχισαν να δείχνουν σημαντικά σημάδια λεύκανσης τον Απρίλιο. Η κατάσταση αναμένεται να επιμείνει μέχρι τον Ιούλιο.

Αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Πολ. Ο στρατηγός Patcharawat Wongsuwan και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων Chidchanok Sukmongkol συμμετείχαν ενεργά στην εκτίμηση της ζημιάς.

Οι αναφορές αναφέρουν ότι ο Κόλπος της Ταϊλάνδης αντιμετωπίζει πιο σοβαρά φαινόμενα λεύκανσης, με το 50% των κοραλλιογενών υφάλων του να επηρεάζονται, σε σύγκριση με το 20% στα ρηχότερα νερά της Θάλασσας Ανταμάν. Το περιβαλλοντικό ζήτημα έχει τραβήξει την προσοχή τόσο από ειδικούς στη θάλασσα όσο και από το κοινό, οδηγώντας σε αυξημένη ευαισθητοποίηση και σημαντική ανησυχία για τη βιωσιμότητα της θαλάσσιας βιοποικιλότητας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Πολ. Gen. Patcharawat, το κλείσιμο των πάρκων είναι μέρος μιας συνολικής στρατηγικής που έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους υφάλους απαραίτητο χρόνο αποκατάστασης από τη θερμική καταπόνηση, η οποία έχει οδηγήσει σε σημαντική καταστροφή των κοραλλιών. Αυτή η περίοδος κλεισίματος επιτρέπει επίσης στους υπαλλήλους να επινοήσουν μακροπρόθεσμες λύσεις σε αυτό το επίμονο περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Σχετικό άρθρο:

Το Εθνικό Πάρκο Sirinat ανακοίνωσε το προσωρινό κλείσιμο ενός νησιού στο Thalang μετά την αύξηση της θερμοκρασίας του θαλάσσιου νερού που έχει προκαλέσει λεύκανση των κοραλλιών.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.