Η Δημόσια Υγεία ανακοίνωσε αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με θερμοπληξία, με 61 θανάτους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ανησυχητική αύξηση των θανάτων λόγω θερμοπληξίας, με 61 θανάτους φέτος, από 37 πέρυσι. Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων Δρ. Apichart Vachiraphan ανέφερε ότι η βορειοανατολική περιοχή υπέστη τα περισσότερα, με 33 θανάτους, ακολουθούμενη από 13 στις κεντρικές και δυτικές περιοχές και 10 στη βόρεια.

Αν και εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνολική κατάσταση, ο Δρ. Άπιτσαρτ σημείωσε, ωστόσο, ότι πολλά θύματα είχαν προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας, έκαναν τακτική κατανάλωση αλκοόλ και εργάζονταν σε εξωτερικούς χώρους.

Παρά την έναρξη των εποχιακών βροχοπτώσεων, ο κίνδυνος θερμοπληξίας παραμένει υψηλός σε πολλές περιοχές που εξακολουθούν να παρουσιάζουν υψηλές θερμοκρασίες. Η θερμοπληξία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της ανεπάρκειας οργάνων και του θανάτου. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έλλειψη ιδρώτα παρά το κόκκινο δέρμα, γρήγορο καρδιακό παλμό, πονοκέφαλο, ζάλη, σύγχυση και απώλεια συνείδησης. Η άμεση δράση είναι ζωτικής σημασίας για όσους εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα, ξεκινώντας με την ταχεία ψύξη του σώματος πριν αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Οι αρχές καλούν το κοινό να λάβει προληπτικά μέτρα κατά της θερμοπληξίας. Οι συστάσεις περιλαμβάνουν την αποφυγή υπαίθριων δραστηριοτήτων μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ., παραμονή ενυδατωμένη και αποφυγή καφεΐνης, αλκοόλ και ροφημάτων με ζάχαρη. Συνιστάται επίσης να φοράτε φαρδιά ρούχα και να κάνετε συχνά διαλείμματα στη σκιά για όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.