Βρέθηκαν δεκαεννέα παράνομα ξενοδοχεία στην Πατόνγκ

Πουκέτ-

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιθεώρησης στο Πατόνγκ του Πουκέτ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Chada Thaiset, ανακαλύφθηκε ότι 19 ξενοδοχεία φέρεται να λειτουργούσαν παράνομα χωρίς τις απαραίτητες άδειες.

Επιπλέον, δύο ξενοδοχεία διαπιστώθηκε ότι ανήκουν κρυφά σε αλλοδαπούς που απασχολούσαν υπηκόους Ταϊλάνδης ως διαχειριστές. Αυτοί οι αλλοδαποί χρησιμοποιούσαν άτομα της Ταϊλάνδης ως πληρεξούσιους για να εκπροσωπήσουν ψευδώς τους εαυτούς τους ως νόμιμους ιδιοκτήτες.

Η επιθεώρηση ξεκίνησε ως απάντηση σε καταγγελίες για πολλά ξενοδοχεία που άρχισαν να λειτουργούν χωρίς την κατάλληλη εξουσιοδότηση. Από τα 21 ξενοδοχεία που ελέγχθηκαν, η πλειονότητα λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, ενώ ορισμένα είχαν μετατρέψει ακόμη και υπάρχοντα κτίρια σε ξενοδοχεία. Τα δύο ξενοδοχεία με ξένη ιδιοκτησία είχαν τους Ταϊλανδούς διαχειριστές για να κρύψουν την πραγματική ιδιοκτησία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Chada συνεργάστηκε με τους διαχειριστές και τους διευθυντές των ξενοδοχείων για να συζητήσουν τα βήματα που απαιτούνται για τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων τους. Παρόλα αυτά, τα εν λόγω ξενοδοχεία έχουν τιμωρηθεί σύμφωνα με τους ξενοδοχειακούς κανονισμούς.

Τόνισε ότι η παρουσία παράνομων ξενοδοχείων επηρεάζει αρνητικά τις νόμιμες επιχειρήσεις και σημείωσε ότι αυτά τα μη εξουσιοδοτημένα ξενοδοχεία συχνά δεν διαθέτουν επαρκή μέτρα ασφαλείας και πρωτόκολλα πυρασφάλειας, θέτοντας δυνητικά σε κίνδυνο τους επισκέπτες.

Ο κ. Τσάντα υπενθύμισε σε όλους ότι οι πολίτες της Ταϊλάνδης είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας. Προέτρεψε οποιονδήποτε αντιμετωπίζει προβλήματα να τα αναφέρει στις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση για προστασία των ταϊλανδικών επαγγελμάτων από ξένη εξαγορά.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.