Βρετανός-Ταϊλανδός συνελήφθη επειδή φέρεται να δυσφήμησε το εστιατόριο του Πουκέτ

Πουκέτ -

Ένας μισός Βρετανός και μισός Ταϊλανδός συνελήφθη στην Μπανγκόκ αφού φέρεται να δημοσίευσε μια δυσφημιστική κριτική στο Διαδίκτυο σε ένα ιταλικό εστιατόριο στο Thalang μετά από μια διαφωνία εισόδου.

Η αστυνομία του Τμήματος Καταστολής του Εγκλήματος (CSD) είπε στον Τύπο ότι την Πέμπτη (9 Μαΐουth) συνέλαβαν τον Q ύποπτο που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Alexander, 21 ετών, υπήκοος Ταϊλάνδης (βρετανικής καταγωγής).

Συνελήφθη σε μια συγκυριαρχία στο Bang Kho Laem της Μπανγκόκ. Η σύλληψη έγινε μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από την επαρχία του Πουκέτ στις 23 Αυγούστουrd, 2023. Κατηγορείται για εισαγωγή ψευδών πληροφοριών σε σύστημα υπολογιστή που μπορεί να προκαλέσει ζημιές σε άλλον.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στα μέσα του 2022, ο κ. Αλέξανδρος έμενε σε ένα διαμέρισμα στο Sakoo. Είχε μια υποτιθέμενη διαμάχη με έναν ιδιοκτήτη ιταλικού εστιατορίου για την είσοδο του καταλύματός του. Στην συγκυριαρχία όπου έμενε μπήκε εύκολα από το εστιατόριο.

Ωστόσο, η είσοδος στο εστιατόριο ήταν μόνο για τους πελάτες τους και άλλοι που ήθελαν να εισέλθουν πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος εισόδου ή να χρησιμοποιήσουν μια εναλλακτική είσοδο. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ζήτησε από τον κύριο Αλέξανδρο να χρησιμοποιήσει την εναλλακτική καταχώριση που εξόργισε τον Άλεξ, ο οποίος επίσης αρνήθηκε να πληρώσει περισσότερα για να αποκτήσει πρόσβαση στην πιο βολική είσοδο.

Το εστιατόριο διαπίστωσε αργότερα ότι τα αστέρια της κριτικής του εστιατορίου Google είχαν μειωθεί σημαντικά. Παίρναν 4.9 στα 5 αστέρια που στη συνέχεια έπεσαν μόνο στο 3.1. Διαπίστωσαν ότι ο κ. Αλέξανδρος φέρεται να είχε δώσει πολλές κριτικές ενός αστεριού. Επίσης, φέρεται να άφησε σχόλια για το εστιατόριο με ψευδείς πληροφορίες που δυσφήμησαν και έπληξαν τη φήμη του εστιατορίου. Πολλοί από τους φίλους του έκαναν επίσης το ίδιο με εκείνον αφήνοντας ψευδείς, αρνητικές κριτικές, είπε η αστυνομία.

Ωστόσο, ο κ. Αλέξανδρος αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι δεν έκανε τίποτα κακό από την ώρα του Τύπου. Οδηγήθηκε πίσω στο Αστυνομικό Τμήμα Sakoo για περαιτέρω επεξεργασία.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.